Arcade Paradise Pregled: Arkadna Simulacija 90-ih iz vaših snova

0
127

Kada prvi put počnete da igrate Arcade Paradise i kaže vam da uđete u perionicu ispred vas, možda ćete biti malo zbunjeni.

„Ovo nije Laundrette Paradise, zar ne? Mislio sam da je ovo arkadna igra’, mogli biste reći sebi. Ne brinite. Na pravom ste mestu. Divnom mestu, u stvari. Ovo je zaista postavka za Arcade Paradise, simulacionu igru o vođenju vašeg sopstvenog posla u praonici veša koja je postala arkadna igra. Zaradite novac pranjem odeće kako biste nastavili da širite vašu arkadu na licu mesta. A kada niste zauzeti poslom, počastite se igranjem bilo kojeg od kabineta koji vam je na raspolaganju. To je zaista raj.

Vidite, vaš tata vam je upravo poverio vođenje njegovog najmanje omilјenog posla: perionice veša. Dotrajala je i u njenom trenutnom stanju verovatno nije vredna vašeg tate da je održava i radi. Ali ne treba vam dugo da shvatite da nekoliko starih arkadnih mašina pozadi zapravo zarađuju više novca od svih mašina za pranje veša zajedno. I to vam daje ideju…

I tako, održavajući vašu perionicu čistom, stavlјajući odeću u mašine za pranje i sušenje veša i popravlјajući stvari po potrebi, zaradićete novac. Arkadne mašine će takođe nastaviti da se pune novčićima, što sve može da se koristi za proširenje vašeg poslovanja. Ali nećete širiti perionicu veša, zar ne? O, ne. Ovo je ipak Arcade Paradise.

Arkadna igra 1Iskreno, nekoliko sati koje smo proveli uz prethodnu verziju Arcade Paradise-a bili su fantastični i uzbuđeni smo što ćemo igrati još. Ovo je spoj nekoliko ideja, koje sve zajedno funkcionišu iznenađujuće dobro. Postoji aspekt upravlјanja; videti kako se vaš bankovni saldo povećava dok poslovni procvat uvek izaziva uzbuđenje. Onda vidite kako vaša arkadna igra raste. Kako novac stigne, možete da kupite nove mašine, proširite vaše prostorije i pobolјšate dekor.

Šlag na torti je, međutim, 30-ak arkadnih igara koje su vam na raspolaganju. U bilo kom trenutku možete da skočite na bilo koju od njih: od zagonetke sa tri meča do spajanja Pac-Man-a i GTA. Kako se širite, dobićete nove igre za igranje, pa čak i bilijar na kojem možete da igrate protiv CPU-a. Ili uzmite drugi kontroler i pustite prijatelјa da igra protiv vas u igri za dva igrača. Samo pazite na obaveštenja na satu: perionica veša i dalјe trebaju brigu tokom radnog vremena.

Arkadna igra 2

Nije da je to ikada zauzeto poslom. Čak i svakodnevni zadaci poput punjenja mašine za sušenje veša predstavlјeni su arkadnom estetikom. A bacanje kese za smeće ili čišćenje toaleta je dizajnirano kao njena sopstvena mala mini igra, koja vas nagrađuje sa više novca u zavisnosti od toga kako se ponašate. Svaki element je divno dizajniran i jedva čekamo da vidimo koji drugi izazovi se nalaze na našem putu dok naš posao sa arkadnim igrama nastavlјa da raste.

Bez obzira da li vam se dopada ideja da izgradite vaš sopstveni arkadni biznis iz temelјa, ili jednostavno želite da igrate neke stare arkadne igre za sebe, Arcade Paradise definitivno treba da vam bude na radaru. Osećamo da Nosebleed Interactive i Wired Productions ovde imaju nešto posebno. Bizarno, jedinstveno i lukavo, da, ali ipak posebno.

Arcade Paradise ovog proleća dolazi na PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S i PC.

Arcade Paradise Pregled: Arkadna Simulacija 90-ih iz vaših snova was last modified: 19 maja, 2022 by Zoran Ristic

The post Arcade Paradise Pregled: Arkadna Simulacija 90-ih iz vaših snova appeared first on ITNetwork.

Original Article