Appleov pametni zvučnik HomePod uskoro u prodaji. Želite li ga?

Appleu nije strano debelo zakasniti na neko tržište, nakon što konkurencija već ima brojne proizvode u prodaji, te potom napraviti tržišni „boom“ s kvalitetnijim i skupljim proizvodom. Sjetimo se samo iPoda ili Apple Watcha, a sada se priča s kasnim ulaskom u konkurentsku borbu polako ponavlja i s pametnim zvučnicima.

Amazonova linija Echo i Google Home proizvodi prodaju se već godinama, a Apple je tek lani najavio svoj HomePod. Potom je odgodio njegov početak prodaje za prosinac, što bi bilo idealno s obzirom na to da su Amazon i Google prodali ogromne količine svojih pametnih zvučnika tijekom božićnih blagdana. Međutim, Apple je zbog izvjesnih problema u proizvodnji pomaknuo datum lansiranja HomePoda na početak ove godine.

Sada je američka Federalna komisija za komunikacije (FCC) dala službeno odobrenje ovom proizvodu za prodaju na tržištu SAD-a, tako da se nagađa da bi on mogao krenuti u prodaju u narednih nekoliko tjedana.

Dodatno, neimenovani izvori iz dobavnog lanca potvrdili su kako je proizvođač ovog uređaja, tajvanski Inventec, već sastavio oko milijun komada i poslao ih Appleu, što može značiti samo jedno – nestrpljivi kupci uskoro će moći pohitati do najbližeg Apple dućana i tamo ostaviti 350 dolara kako bi u svom domu imali još jedan tool s logotipom nagrižene jabuke. Hoće li HomePod po rezultatima iza sebe ostaviti Google Home i Amazon Echo, za sada možemo tek nagađati.

Article source: http://www.bug.hr/zvucnici/appleov-pametni-zvucnik-homepod-uskoro-u-prodaji-zelite-li-ga-2493