23. 12. 2016.

Apple za sledeću godinu priprema “iPhone Ferrari”

Nove glasine kažu kako Apple svoj najjači model za sledeću godinu razvija pod kodnim imenom Ferrari, a predstaviće ga u septembru.

Apple za sledeću godinu priprema iPhone Ferrari

foto: b92.net

Sledeće godine Apple slavi deset godina od predstavljanja prvog iPhonea i već mesecima čitamo kako ova kompanija priprema uređaj s kojim ponovno želi da obori sve prodajne rekordne na tržištu. 

Iako su ovogodišnji modeli iPhone 7 i 7 Plus odlični telefoni, mnogi su Appleu zamerili kako su prilično slični “šesticama” i da im, kao i na celom mobilnom tržištu, nedostaje prvih inovacija

Informacije koje su ove nedelje procurile na internetu ponovno su “potvrdile” Appleove planove za 2017. koji, uz dva klasična modela kao i svake godine, priprema i još jedan kojeg navodno razvijaju pod kodnim imenom Ferrari. Što se naslednika modela iPhone 7 i 7 Plus tiče, oni bi trebalo da donesu standardna poboljšanja kakva od ove kompanije viđamo svake godine – bolji i brži procesor i grafika, kvalitetnija kamera i slično. 

Appleov Ferrari (koji bi mogao da nosi ime iPhone 8 ili čak iPhone 10, ali to su još samo medijska nagađanja) imaće zakrivljen AMOLED ekran, koji će pokrivati većinu prednje površine telefona tako da će Home taster biti integrisan u ekran. Kako će ekran da zauzimi veći deo prednje površine telefona, ovaj telefon mogao bi da zadrži iste dimenzije kao iPhone 7 ili 7 Plus, a dijagonala ekrana biće veća. 

Osim ekrana, od novog top modela iPhonea očekuju se i opcije poput bežičnog punjenja, vodootpornosti, snažne i izdržljive baterije i slično, a Apple će navodno da promeni i smeštaj unutrašnjih komponenata. 

O ovim navedenim opcijama poput zakrivljenog ekrana, bežičnog punjenja i integrisanog Home tastera, govori se već duže vreme, pa je velika veroatnoća da će ih Apple (koji ove glasine nikada nije i neće potvrditi pre službenog predstavljanja) zaista ugraditi u taj model koji će biti najbolji iPhone ikada. Kao i proteklih godina, njegovo predstavljanje očekujemo u septembru sledeće godine.

Izvor:

b92.net

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Article source: http://www.pressonline.rs/plus/tehno/387185/apple-za-sledecu-godinu-priprema-iphone-ferrari.html