Apple već sada smanjuje proizvodnju Vision Pro zbog “poteškoća”

0
96
apple-vec-sada-smanjuje-proizvodnju-vision-pro-zbog-“poteskoca”

Apple je navodno značajno smanjio svoje proizvodne ciljeve za dugo očekivani headset za mešovitu stvarnost (MR – Mixed Reality), Vision Pro.

Najavljen tokom Worldwide Developers Conference u junu, headset će koštati 3.499 dolara (!) kada se pojavi u SAD početkom 2024. godine.

Označen kao „prvi prostorni računar“ kompanije Apple, Vision Pro će takođe biti pušten u prodaju u više zemalja kasnije tokom sledeće godine.

Prema izveštaju koji je objavio Financial Times, Apple je nekada imao interni cilj prodaje od milion jedinica tokom prve godine za Vision Pro uređaj nakon lansiranja.

Međutim, ovaj cilj je navodno smanjen zbog složenosti dizajna uređaja i poteškoća u proizvodnji.

Dve osobe bliske jabučastom gigantu i Luxshare, kineskom proizvođaču za koji se trenutno smatra da je jedini sklapač headset-a, rekli su da se priprema za proizvodnju manje od 400.000 jedinica sledeće godine.

Dva dobavljača su takođe rekla publikaciji da Apple traži samo dovoljno komponenti za proizvodnju 130.000 do 150.000 jedinica u 2024. godini.

Apple navodno radi i na budućim generacijama uređaja, uključujući jeftiniju verziju sa korejskim proizvođačima displeja Samsung i LG.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More