Apple: Sve nove iOS aplikacije moraju da podržavaju izrez za iPhone X

Kreatori koji ove godine grade iOS apliakcije, moraće da obezbede da one u potpunosti podržavaju iPhone X Super Retina Display – što znači da će morati da budu kompatibilne sa izrezom u vrhu ekrana iPhone X telefona.

Ovo pravilo će na snagu stupiti od 18. aprila i odnosi se na aplikacije koje se od tada budu kreirale i ubacivale na App Store. Apple takođe zahteva da uređaji koriste iOS 11 SDK za svoje buildove.

Zanimljivo je da Apple nije rekao ništa o tome da li postojeće aplikacije moraju da implementiraju podršku za iPhone X i iOS 11 SDK.

Ova odluka kompanije iz Kupertina ne predstavlja iznenađenje, s obzirom na to da je iPhone X imao solidne rezultate. Canylis izveštava da je isporučeno 29 miliona iPhone X modela u četvrtom tromesečju 2017. godine. Takođe, KGI Securities tvrdi da će Apple ove godine objaviti 6.1-inčni model, sa istim zaštitnim izrezom, ali će on biti dostupan po razumnijoj ceni.

Izvor: TheNextWeb

Article source: https://www.benchmark.rs/vesti/apple_sve_nove_ios_aplikacije_moraju_da_podrzavaju_izrez_za_iphone_x-75027