Apple sprema softversku nadogradnju za iPhone 12 kako bi rešio probleme sa radijacijom

0
57
apple-sprema-softversku-nadogradnju-za-iphone-12-kako-bi-resio-probleme-sa-radijacijom

PCPress.rs Image

Kompanija navodi da to nije pitanje bezbednosti i optužuje testiranja Francuske.

PCPress.rs Image

iPhone 12 navodno premašuje odgovarajuće nivoe radijacije

Apple priprema softversku nadogradnju kako bi rešio navodne zabrinutosti u vezi radijacije sa iPhone-om 12 koji je sada već star tri godine. Francuski regulatori tvrde da telefon premašuje odgovarajuće nivoe radijacije. Francuska je prestala da prodaje ovaj model pametnog telefona nakon preporuka regulatornog tela za nadzor radijacije u zemlji (ANFR). Međutim, Apple poriče optužbe i prebacuje odgovornost na protokole za testiranje Francuske.

Apple je ponovio da ovo nije pitanje bezbednosti i napominje da je telefon sertifikovan od strane više međunarodnih regulatornih tela i usklađen sa globalnim standardima radijacije. Softverska nadogradnja neće prilagoditi nivoe radijacije, jer bi to bilo pitanje hardvera, ali će “prilagoditi protokol koji koriste francuski regulatori”. Izgleda da Apple smatra da će softverska zakrpa biti dovoljna da omogući iPhone-u 12 da prođe buduća testiranja radijacije. Kompanija ima nameru “da iPhone 12 i dalje bude dostupan u Francuskoj”.

Francuska je promenila svoje propise 2020. godine. Država je uvela da se pri testiranju meri i uticaj radijacije na delove tela kao što su ruke, ne samo na glavu ili telo uopšteno. Ovo se naziva specifična stopa apsorpcije (SAR). Tokom nedavno uvedenih SAR testova u zemlji, regulatori su utvrdili da iPhone 12 premašuje normalne nivoe apsorpcije energije prilikom držanja telefona, iako je prošao test prilikom razmatranja na uticaj glave i tela.

Belgija i Danska su došle u pomoć Apple-u. Belgijski ministar za digitalizaciju, Mathieu Michel, izjavio da su lokalna testiranja “ohrabrujuća” i preporučuje da se ne obustavi prodaja. Danska sigurnosna agencija se takođe pridružila i sugerisala da nema zabrinutosti u vezi nivoa radijacije na iPhone 12 uređajima. Stručnjaci industrije su takođe dali svoj komentar, tvrdeći da nalazi ne ukazuju na rizik od opekotina ili toplotnog udara uzrokovanog radijacijom telefona.

Francuska tvrdi da bi Apple-ova softverska zakrpa trebala biti adekvatna i da će nastaviti sa testiranjem čim ona stigne. Apple redovno objavljuje softverske nadogradnje za svoje iPhone uređaje, pa bi nova nadogradnja trebalo da se pojavi u bliskoj budućnosti. U međuvremenu, kompanija usmerava svoju energiju sa iPhone-a 12 sada već starog tri godine na novi model, iPhone 15.

Izvor: Engadget

PC Press Studio


Tagovi: , ,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.