Apple razvija generativni AI chatbot

0
78
apple-razvija-generativni-ai-chatbot

BIZIT 23


PCPress.rs Image

Zove se Ajax, biće konkurent ChatGPT-u, mada niko još uvek ne zna kako će se i na koji način primeniti.

PCPress.rs Image

Kompanija još uvek nije definisala sve planove

Tokom rastuće konkurencije i „borbe oko veštačke inteligencije“, Apple je sve do sada ćutao. Međutim, sada prema najnovijim izveštajima kompanija kreira svoj sopstveni chatbot. Inženjeri su taj novi skup alata nazvali „AppleGPT“, ali se zapravo zove Ajax. Naime, novi AI model izgrađen je korišćenjem Google-ovog JAX okvira. Prema izveštajima, Apple ima više timova koji rade na projektu, od kojih je jedan tim posvećen rešavanju potencijalnih problema vezanih za privatnost.

Šta će Apple zapravo uraditi sa AI botom? To još uvek nije jasno. Izgleda da kompanija još nema definisane planove. Nije poznat način upotrebe, datum lansiranja ili platforma na kojoj će se koristiti. Još uvek se očekuje zvanično saopštenje sa više detalja. Takođe, Apple će objaviti svoju godišnju zaradu sledećeg meseca. Tada bi mogli da saznamo više detalja vezanih za novi AI model Ajax.

Ovaj potez dolazi nakon što je izvršni direktor Apple-a Tim Cook rekao da je generativna AI nešto što kompanija „pomno posmatra“. Prema izveštajima, John Giannandrea i Apple-ov viši potpredsednik softverskog inženjeringa, Craig Federighi, predvode glavnu inicijativu. Giannandrea je prvobitno bio angažovan da nadgleda Siri i njegove mogućnosti mašinskog učenja, tako da će možda digitalni asistent postati mnogo korisniji u budućnosti.

Prostor generativne veštačke inteligencije eksplodirao je poslednjih meseci. Skoro svaka velika tehnološka kompanija se pridružila u kreiranju novih rešenja i sve više koristi AI. Meta i Microsoft najavli su Llama 2, AI chatbot koji će biti namenjen komercijalnoj upotrebi.

Izvor: Engadget

SBB


Tagovi: , , ,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.