Apple popravlja opasnu Safari grešku

0
169

Još pre nekog vremena je moglo da se čuje o potencijalno opasnoj grešci u okviru pregledača Safari, a radilo se o propustu koji je omogućavao da procure istorije pretraživanja interneta, te informacija s Google naloga korisnika.

PCPress.rs Image

Apple je popravio bug, ali će svet morati još malo da sačeka da ispravka stigne do svih. Radi se o tome da je propust ispravljen u RC (release candidate) verzijama mobilnog i desktop operativnog sistema kompanije Apple – iOS 15.3 RC imacOS Monterey 12.2 RC.

Bezbednosni eksperti su ispitali problem, te se nakon izvedenih testova utvrdilo da je kompanija ispravila grešku. Problem pripada ozbiljnim propustima, budući da su osetljive informacije o korisnicima mogle da budu ukradene samo zbog toga što se internet pretražuje preko Safari pregledača. Čak ni Safari Private Mode nije mogao da reši problem.

PCPress.rs Image

Zakrpa još uvek nije stigla do svih – Release Candidate verzije softvera se obično objavljuju samo developerima, pa će ostali korisnici morati da sačekaju još nekoliko dana.

Izvor: Mashable

The post Apple popravlja opasnu Safari grešku first appeared on PC Press.Original Article