Apple planira obnovu linije iPada 2024. godine

0
59
apple-planira-obnovu-linije-ipada-2024.-godine

Summary

Apple je iznenadio mnoge odlukom da ne lansira nijedan novi model iPada u 2023. godini. Nakon kontinuiranih godišnjih lansiranja iPada proteklih 12 godina, ovo je prvi put da tehnološki gigant prekida ovu tradiciju. iPad je bio oslonac Apple-ove tablet linije […]

Apple planira obnovu linije iPada 2024. godine

Apple je iznenadio mnoge odlukom da ne lansira nijedan novi model iPada u 2023. godini. Nakon kontinuiranih godišnjih lansiranja iPada proteklih 12 godina, ovo je prvi put da tehnološki gigant prekida ovu tradiciju.

iPad je bio oslonac Apple-ove tablet linije proizvoda, dominirajući na tržištu i postavljajući nove standarde inovacija. Tradicionalno, Apple je uvijek lansirao barem jedan novi model iPada godišnje, a ponekad i do četiri nova modela u jednoj godini.

Najnoviji modeli iPada su predstavljeni u oktobru 2022. godine, čineći nedostatak novih modela u 2023. godini posebno uočljivim. Umjesto novih iPada, Apple je predstavio samo Apple olovku s USB-C kompatibilnošću.

Da li će biti novih iPada u 2024. godini?

Ova neočekivana pauza postavlja pitanja o strateškom pristupu Apple-a prema liniji iPada. Budući da su tableti postali široko rasprostranjeni i njihova potreba za čestim nadogradnjama možda slabi kod potrošača, Apple bi mogao ponovno razmotriti svoju strategiju i usredotočiti se na značajnije, ali manje česte hardverske nadogradnje.

Kritičari također izražavaju zabrinutost zbog sve veće kompleksnosti iPad linije i neizvjesnosti u vezi s razvojem iPadOS-a. Ova pauza može ukazivati ​​da Apple namjerava pojednostaviti liniju tableta i ponovno definirati njihovu svrhu u budućnosti.

Spekulacije i predviđanja analitičara iz industrije sugeriraju da će Apple vratiti liniju iPada 2024. godine. Glavne glasine predviđaju ažuriranje hardvera za sve modele iPada, uključujući osnovni iPad, iPad mini, iPad Air i iPad Pro.

Zaista bi bio veliki pomak u Apple-ovoj politici kada bi predstavili čak šest modela iPada u jednoj godini. Očekuje se da će novi iPad Air imati zaslon od 12,9 inča, dok će flagship iPad Pro donijeti brojne nove značajke, uključujući OLED tehnologiju ekrana, moćni M3 čip i revolucionarnu tastaturu koja podsjeća na laptop.

Obožavatelji Apple-a i tehnologije sa nestrpljenjem očekuju 2024. godinu s nadom u osvježenu liniju iPada od njihovog omiljenog brenda.

Najčešća pitanja

Da li će Apple lansirati nove modele iPada 2023. godine?

Ne, Apple je odlučio da ne lansira nove modele iPada u 2023. godini. Ovo je prvi put nakon 12 godina da tehnološki gigant prekida tradiciju godišnjeg lansiranja iPada.

Koja je moguća strategija Apple-a u vezi s linijom iPada?

Neočekivana pauza u lansiranju novih iPada može ukazivati na to da Apple razmatra svoju strategiju i fokusira se na značajnije, ali manje česte nadogradnje hardvera. Također, postoji mogućnost da Apple pojednostavi liniju iPada i ponovno definiše njihovu svrhu u budućnosti.

Šta se očekuje od Apple-a u vezi s iPadeom u 2024. godini?

Postoje glasine i predviđanja da će Apple obnoviti liniju iPada 2024. godine. Očekuje se ažuriranje hardvera za sve modele iPada, uključujući osnovni iPad, iPad mini, iPad Air i iPad Pro. Neki od očekivanih poboljšanja uključuju OLED tehnologiju ekrana, moćan M3 čip i revolucionarnu tastaturu.

Read More