Apple plaća faks školarcu koji je okrio FaceTime bug

Četrnaestogodišnji učenik Grant Thompson nedavno je slučajno otkrio nezgodan bug u chat aplikaciji FaceTime za iOS platformu koji je omogućivao osobi koja nekoga zove da ga prisluškuje prije nego se javi jednostavnim povlačenjem prsta prema gore, čime se moglo dodavati samog sebe u pozive, odnosno pokretati Group FaceTime poziv.

Pored toga pritiskanjem bočne tipke za paljenje iPhonea moguće je bilo i špijuniranje kroz kameru. Apple je zbog otkrivenog buga privremeno onemogućio Group FaceTime i izdao softversku nadogradnju za iOS i macOS, a dečka je odlučio nagraditi pokrivanjem troškova studiranja, iako se ne navodi hoće li mu cijelosti platiti studiranje koje je u SAD-u vrlo skupo. Vrlo je vjerojatno da hoće, jer ekipa iz Cupertina otkrivanje bugova plaća iznosima koji se mogu popeti do 200.000 dolara (1.305.706 kn).

Eto vam još jedne ideje kako možete sebi ili svojim klincima platiti školovanje na nekom prestižnom sveučilištu u SAD-u. Potrebno vam je „samo“ pronaći neku sigurnosnu rupu u aplikacijama za Appleove telefone ili računala.

Original Article