Apple-ove ideje – pametne naočare i kamere u vašim ušima 

0
70
apple-ove-ideje-– pametne-naocare-i-kamere-u-vasim-usima 

Top50 2023

PCPress.rs Image

Apple-ova buduća mapa puta za nosive uređaje može uključivati pametne naočare sa veštačkom inteligencijom, kao i AirPods sa kamerama, navodi Mack Gurman u Power On biltenu za Bloomberg. Oba koncepta su u fazi istraživanja unutar Apple-a, predstavljajući više pogled na buduće planove kompanije nego na diskretne proizvode. 

PCPress.rs Image

Pametne naočare bi bile postavljene pod uglom kao rezervne za AirPods, kaže on, samo sa više senzora, AI funkcijama i dugotrajnijim baterijama. Ali iako bi služili kao jeftiniji uređaj za nošenje na glavi od Vision Pro-a, oni ne bi bili AR računar za lice sa visokokvalitetnim transparentnim ekranima do kojih Apple pokušava da dođe. Gurman piše da bi ove naočare umesto toga bile korak u tom pravcu koji je više uporediv sa Meta Ray-Bans-ovima, koji imaju kameru i AI pomoćnika sa kojima možete razgovarati, ali bez ekrana. 

Apple je takođe navodno počeo da razmatra AirPods opremljene kamerom prošle godine, pod kodnim imenom B798. Ako kompanija to uspe, oni bi navodno bili otprilike iste veličine kao moderni AirPods, samo sa ugrađenim kamerama niske rezolucije koje bi bile uparene sa AI kako bi pomogli korisnicima u njihovim rutinama. 

Apple traži načine da ojača svoju diviziju nosivih uređaja kako su njeni postojeći proizvodi sazrevali. Postavljanje kamera na AirPods je definitivno otkačena ideja koja nejasno ukazuje na Appleove planove za generativnu veštačku inteligenciju, i ko zna – ako su ljudi otvoreni za računare, zašto ne bi i kamere za uši? Gurman napominje da Apple-ova ideja pametnog prstena o kojoj se dugo priča o pametnom prstenu još uvek ima svoje šampione u Kupertinu, ali Apple ne razvija aktivno ništa u onome što je još uvek zanimljiva, ali neproverena kategorija nosivih. 

Kompanija je ipak uložila mnogo više posla u AR naočare. A pošto je Meta utvrdila da su ubedljive pametne naočare bez ekrana moguće, logično je da Apple možda počinje tim putem. 

Izvor: TheVerge

SBB


Tagovi: , ,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.