Apple objavio iOS 17.3 i uveo novi alat za zaštitu od krađe

0
74
apple-objavio-ios-17.3-i-uveo-novi-alat-za-zastitu-od-kradje

PC Press Studio

PCPress.rs Image

Stiže i osveženi iPadOS sa istom funkcijom.

PCPress.rs Image

Softver automatski nameće sigurnosno kašnjenje od jednog sata

Apple je objavio novo ažuriranje sistema iOS 17.3 i iPadOS 17.3. Ovo je skromno osveženje, pa se ne očekuje ništa previše revolucionarno. Međutim, tu je nova funkcija pod nazivom “Stolen Device Protection“. Ova funkcija se ne koristi za lociranje ukradenog iPhone-a ili iPad-a, već za sprečavanje lopova da pristupi vašim ličnim podacima.

Funkcija se prvi put pojavila u razvojnoj beta verziji iOS 17.3 i zapravo je prilično korisna. Ako vam neko ukrade iPhone ili iPad, a vi imate ažuriranu novu iOS 17.3 verziju, možete ga isključiti iz sistema tako što ćete im nametnuti pristup Face ID-u ili Touch ID-u. Iako imaju vašu lozinku, neće moći da unesu svoje biometrijske podatke i isključe vas potpuno iz sistema.

Softver automatski nameće sigurnosno kašnjenje od jednog sata pre promene lozinke ako prepozna da je telefon ili tablet na nepoznatoj lokaciji. Ova opcija neće zaustaviti lopove. Međutim, dosta će im otežati. Opcija je dostupna i za iPhone i za iPad.

Takođe, novo ažuriranje donosi nekoliko novih funkcija. Mogućnost kreiranja zajedničkih plejlista za Apple Music, podršku za AirPlay u hotelima i druge mogućnosti.

Kao i kod drugih verzija iOS-a 17, potrebno je da posedujete iPhone Xs, iPhone Xs Max ili iPhone XR iz 2018. godine. Takođe, bilo koja verzija iPhone-a 11, iPhone-a 12, iPhone-a 13, iPhone-a 14 i iPhone-a 15 dolazi u obzir. iOS 17.3 je kompatibilan sa modelima iPhone SE druge i treće generacije.

Što se tiče iPadOS 17.3, za ažuriranje su pogodni niz modela. Uključujući iPad Mini pete generacije i noviji, standardni iPad šeste generacije i noviji, iPad Air treće generacije i noviji, kao i svi iPad Pro modeli.

Takođe, Apple je objavio watchOS 10.3 i macOS Sonoma 14.3, koji takođe donose mogućnost kreiranja zajedničkih plejlista za Apple Music.

Izvor: Engadget

SBB


Tagovi: ,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.