Apple navodi da će Vision Pro dozvoliti alternativne metode plaćanja u EU

0
35
apple-navodi-da-ce-vision-pro-dozvoliti-alternativne-metode-placanja-u-eu

ePlaneta


PCPress.rs Image

Kompanija je napravila ovu najavu pred lansiranje Vision Pro-a u regionu.

PCPress.rs Image

Apple je prekršio DMA pravila

Evropska komisija je proglasila Apple za “gatekeepers-a” prema Zakonu o digitalnim tržištima (DMA) za svoje iOS i iPadOS platforme, kao i za App Store i Safari pretraživač. VisionOS se ne nalazi na toj listi. Apple sada preduzima mere unapred i najavio je da aplikacije za headset koje se distribuiraju putem App Store-a u EU mogu ponuditi alternativne opcije plaćanja. Apple je napravio ovu najavu neposredno pre lansiranja Vision Pro-a u region. Vision Pro će biti dostupan u Francuskoj i Nemačkoj od 12. jula.

Za programere da bi mogli ponuditi alternativne metode plaćanja van App Store-a, potrebna je verzija visionOS 1.2. Programeri već mogu ponuditi alternativna rešenja za plaćanje na drugim Apple-ovim platformama u EU. U tim slučajevima, korisnici se preusmeravaju na pružaoca treće strane ili veb stranicu kako bi platili svoju kupovinu ili pretplatu. Postoji velika verovatnoća da će tako biti i za Vision Pro.

Pre nekoliko dana, zvaničnici Evropske unije naveli su da je Apple prekršio DMA pravila. Navodno u njegovim ažuriranim uslovima nema ničega što omogućava programerima da kažu korisnicima koliko bi manje mogli platiti ako se odluče za alternativne opcije plaćanja koje nude.

Vlasti su započele istragu protiv Apple-a zbog potencijalnog kršenja pravila o zabrani usmeravanja prema DMA-u u martu. Rezultati koje su objavili su samo preliminarni nalazi. Ako se utvrdi da je Apple kriv, kompanija će možda morati da plati kaznu u vrednosti do 10 odsto svog globalnog godišnjeg prihoda, ili desetine milijardi dolara.

Izvor: Engadget

SBB


Tagovi: , ,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.