Apple je uložio žalbu na presudu koji je dobio nakon tužbe od strane Epic Games-a

0
202

Apple je uložio žalbu i traži da se obustavi nalog okružnog sudije SAD-a kojim se zahtevaju promene u App Store.

PCPress.rs Image

Priznaje li Apple uopšte sudske odluke?

Apple je u petak uložio žalbu na presudu američkog okružnog sudije koja je doneta u sporu sa Fortnite Epic Games. Iako je presuda u većini slučajeva bila u korist Apple, ova kompanija je u ipak u obavezi da dozvoli programerima softvera da dodaju dugmad, veze ili druge informacije o mogućim alternativama plaćanja. Time bi se potencijalno mogao zaobići Apple platni sistem. Apple trenutno uzima proviziju od 30% za realizaciju plaćanja putem njihovog sistema i ne želi da se odrekne ove mogućnosti. Zato je u petak ova kompanija zatražila da se dozvoli njihov način rada. Argument na koji su se pozvali je da može da dođe do lošeg korisničkog iskustva, što će naneti veliku štetu samoj kompaniji.

Međutim, kako odlukom suda nije zadovoljan ni Epic očekuje se da će i ova kompanija da uloži žalbu na presudu. Tako će se ovaj pravni rat nastaviti zasigurno i tokom sledeće godine.

Izvor: Cnet.com

The post Apple je uložio žalbu na presudu koji je dobio nakon tužbe od strane Epic Games-a first appeared on PC Press.Original Article