Apple ima problem sa popravkom AirPoda

0
97
apple-ima-problem-sa-popravkom-airpoda

BIZIT 23

PCPress.rs Image

Apple se suočava sa još jednim zakonom.

PCPress.rs Image

Kalifornija je usvojila Zakon o pravu na popravku, kojim se od proizvođača elektronike zahteva da obezbede nezavisnim prodavnicama u državi alate, rezervne delove i priručnike potrebne za popravku uređaja koje prodaju.

Zagovornici prava na popravku, koji su uključili desetine radnji za popravku, lokalni zvaničnici, ekološke grupe ali i mnoge druge zainteresovane strane pozdravile su ovaj potez kao pobedu višegodišnje borbe da primoraju tehnološke kompanije da dozvole običnim ljudima da lako poprave svoje uređaja. Apple koji se godinama protivi ovom zakonu, javno je podržao pravo na popravku krajem avgusta. Na ovaj način, Apple je primoran da materijale za popravku učini dostipnim za svaki telefon, tablet, laptop i pametni sat koji prodaje.

Apple je godinama svoju posvećenost zaštiti životne sredine činio delom svoje moćne marketinške mašine. Pokazao je robote koji mogu da rastave preko milion iPhone za godinu dana i načine na koje koristi reciklirane materijale za izradu većine uređaja. Međutim, novi pristup popravkama pokazuje promenu Appleovog stava i potrebu da se u većoj meri prilagodi i zadrži poziciju lidera.

Uprkos svim naporima Apple je pod velikim udarom zbog AirPoda za koje se ističe da su štetni po životnu sredinu. Slušalice imaju posebne materijale, litijum-jonsku bateriju i određenu količinu plastike. Na kraju svi AirPodovi završe na deponiji. AirPodovi nisu dizajnirani tako da ih je moguće popraviti. To je trenutno cilj koji je Apple postavio pred sobom. Tako je uskoro moguće očekivati novi prisup i u dizajnu ali i u održavanju popularnih AirPodova.

Izvor: vox.com

SBB


Tagovi: ,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.