Apple CarPlay sistem se sada nalazi u više od 200 modela automobila

Ukoliko je verovati najnovijim izveštajima, Apple je umanjio svoje ambicije u pogledu izrade sopstvenog automobila kako bi ojačao u drugačijoj automobilskoj ponudi – CarPlay sistemu. Kako je primetio 9to5Mac, operativni sistem namenjen automobilima je sada dostupan u više od 200 različitih modela. Lista uključuje automobile brojnih proizvođača među kojima su Audi, Honda, Mitsubishi i Volkswagen, a na njoj se nalaze kako vozila koja su na tržištu, tako i ona koja će biti predstavljena tokom 2017. godine.

Za sada nije jasno kako se to može porediti sa rivalskim Google-ovim Android Auto operativnim sistemom, ali je jasno da obe kompanije pokrivaju sve velike proizvođače. Od oktobra je Android Auto dostupan na više od 40 modela automobila iz 2016. godine, među kojima se nalaze i modeli proizvođača BMW, Fiat Chrysler (uključujući Dodge i Jeep), Toyota i Lexus.

Treba napomenuti da ne morate da kupite novi auto kako bi ste dobili Android Auto ili CarPlay, jer već postoji i nekoliko rešenja među kojima je i Sony-ev nedavno objavljeni XAV-AX100 sistem koji košta 450 dolara.

Video napravljen dronom nam pokazuje da je Apple Campus 2 gotovo završen

Izvor: TheVerge

Sve informacije vezane za Apple, možete pogledati na Apple hub-u, na Benchmark sajtu

 

Article source: http://www.benchmark.rs/vesti/apple_carplay_sistem_se_sada_nalazi_u_vise_od_200_modela_automobila-68716