Aplikacija Yandex Go sada ima posebne funkcije za osobe sa invaliditetom

0
68
aplikacija-yandex-go-sada-ima-posebne-funkcije-za-osobe-sa-invaliditetom

Računari i Galaksija

PCPress.rs Image

Aplikacija Yandex Go lansirala je nove funkcije za korisnike sa invaliditetom. Počevši od 13. februara, aplikacija će korisnicima u Beogradu ponuditi dodatne mogućnosti za komunikaciju sa vozačima, sa fokusom na pristupačnost.

PCPress.rs Image

Ove funkcije pristupačnosti biće prvenstveno usmerene na osobe sa invaliditetom, omogućavajući korisnicima slanje sledećih poruka vozačima:

  • Pomozite u pronalaženju vozila;
  • Komuniciram samo putem teksta;
  • Ne govorim, ali čujem;
  • Biću u invalidskim kolicima.

Kada je opcija odabrana i vožnja prihvaćena, aplikacija će instruisati vozače šta treba da rade, na primer:

◦ “Pomozite u pronalaženju vozila”: vozač će imati napomenu da korisnik treba pomoć u pronalaženju auta, dolasku do njega i ulasku.

◦ “Komuniciram samo putem teksta”. Ako osoba nije u mogućnosti da komunicira glasom, vozač će biti zamoljen da traži sva pojašnjenja putem četa u aplikaciji.

◦ “Biću u invalidskim kolicima”. Ako je ova opcija odabrana, vozač će dobiti napomenu “Biću u invalidskim kolicima, treba mi pomoć pri ulasku, prazan prtljažnik”. Ako vozač shvati da iz bilo kog razloga ne može da ispuni narudžbu sa posebnom opcijom, može je odbiti.

Posebne opcije nalaze se na posebnom ekranu u aplikaciji Yandex Go i mogu se birati za sva putovanja u Beogradu. Da bi pomogli vozačima i korisnicima, usluga je razvijena sa fokusom na praktičnost i pristupačnost svim korisnicima. Ovo će smanjiti rizik od nesporazuma prilikom rezervacije i putovanja, kao i omogućiti bolje uslove vožnje za korisnike i vozače. Kako Yandex Go teži stalnom unapređenju aplikacije, ove posebne funkcije će biti testirane u početnom periodu.

Govoreći u ime Yandex Go-a, generalni direktor Yandex Go-a u Srbiji, Đorđe Đaković rekao je: “Ponosni smo što lansiramo ovu novu funkciju koja će olakšati mobilnost osobama sa invaliditetom. Ovo je deo naše strategije poboljšanja ponude Yandex Go-a na lokalnom tržištu i obezbeđivanja pristupa našim uslugama svim građanima Beograda”.

SBB


Tagovi:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.