Aplikacija Slavic Soundwalking: Slušajte neobjavljene priče

0
39
aplikacija-slavic-soundwalking:-slusajte-neobjavljene-price

PCPress.rs Image

U Beogradu je nedavno lansirana aplikacija Slavic Soundwalking. U pitanju je projekat organizacije Heartefact, a zainteresovani mogu da čuju kratke priče koje do sada nigde nisu objavljene.

PCPress.rs Image

U pitanju je 75 kratkih priča autora i autorki iz Srbije, Hrvatske i Slovenije. Priče, koje uz muzičku i zvučnu podlogu izvode profesionalni glumci i glumice, se aktiviraju dok korisnici šetaju javnim prostorima u Beogradu, Zagrebu i Ljubljani. Dela su na hrvatskom, srpskom, slovenačkom i engleskom jeziku, kao i na znakovnom jeziku, a mogu se čitati i prilagoditi osobama sa smetnjama u čitanju.

Da bi čuo priče, korisnik prvo mora da preuzme aplikaciju Slavic Soundwalking iz Google Play Store-a ili Apple App Store-a. Nakon instalacije neophodno je da omogući pristup geolokacijskim uslugama na svom uređaju.

Aplikacija ima unapred definisane rute ili tačke u gradovima. Dok korisnik prolazi pored određenih tačaka, aplikacija automatski aktivira i reprodukuje priče. Ovo se postiže putem “push” obaveštenja koje upozoravaju slušaoce da su u blizini tačke gde mogu iskusiti novu priču. 

SBB


Tagovi: , ,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.