Ant Group dobija dozvolu kineske vlade za puštanje „Bailing“ veštačke inteligencije u javnost

0
59
ant-group-dobija-dozvolu-kineske-vlade-za-pustanje-„bailing“-vestacke-inteligencije-u-javnost

Ant Group, finansijska filijala giganta elektronske trgovine Alibaba Group, dobila je odobrenje kineske vlade za puštanje proizvoda koji se koriste „Bailing“ veštačkom inteligencijom u javnost, izjavio je portparol kineske firme u ponedeljak.

Kina, za razliku od drugih zemalja, zahteva da kompanije podnesu procenu bezbednosti i dobiju odobrenje pre puštanja proizvoda baziranih na veštačkoj inteligenciji u javnost.

Ant Group je u septembru predstavio finansijski specifičan model veštačke inteligencije i započeo testiranje konzumentskih i profesionalnih aplikacija za ove proizvode.

Ova najnovija dozvola kineske vlade predstavlja veliki korak napred za Ant Group, omogućavajući im da šire svoje proizvode zasnovane na veštačkoj inteligenciji i pruže nove usluge korisnicima.

FAQ:

1. Šta je „Bailing“ veštačka inteligencija?

Bailing je veštačka inteligencija koju je razvio Ant Group, finansijska filijala Alibaba Group. Ova AI tehnologija se koristi za razvoj finansijskih proizvoda i aplikacija.

2. Koje su prednosti ovog odobrenja?

Dobijanje dozvole kineske vlade omogućava Ant Group-u da pusti svoje proizvode zasnovane na veštačkoj inteligenciji u javnost i proširi svoje usluge.

Izvor: Reuters

Read More