Android logo dobija novi izgled i 3D dizajn

0
55
android-logo-dobija-novi-izgled-i-3d-dizajn

Telefoni 23/H1


PCPress.rs Image

Nova nadogradnja koju najavljuje Google donosi korisne funkcije pristupačnosti i još mnogo toga za Android. Takođe, Android 14 stiže uskoro. Međutim, pre nego što Google javno objavi narednu veliku verziju mobilnog operativnog sistema zajedno sa svojim najnovijim Pixel uređajima, kompanija je otkrila osveženi Android logo.

PCPress.rs Image

“Bugdroid”

Direktor za upravljanje brendom Android-a, Jason Fournier naveo je da kompanija želi da „bugdroid“ “izgleda dinamično kao i sam Android”. Redizajnom izgleda celog tela maskote, bugdroid“ će lakše biti dosledan u digitalnim i stvarnim okruženjima. Osveženi „bugdroid“ i ažurirani logo pojavljivaće se na Android uređajima kasnije ove godine.

Pored rebrandiranja, Google je otkrio detalje kvartalnog Android ažuriranja. Glavna funkcija je novi vidžet nazvan “Assistant At a Glance“. Cilj je da se pruže korisne informacije kao što su obaveštenja o vremenu, podsetnici na događaje i ažuriranja o putovanjima. Vidžet koristi veštačku inteligenciju da prikaže ove detalje.

Na Android uskoro stiže i veoma korisna funkcija pristupačnosti. Zove se “Image Q&A on Lookout“. Moći ćete da koristite glasovne komande ili kucate pitanja kako biste saznali više detalja o AI-generisanim audio opisima vizuelnog sadržaja. Google je ovu funkciju dizajnirao posebno za slepe i slabovide osobe.

Stiže i ažuriranje za Android Auto

Uskoro ćete moći da dodate kartice sa bar kodovima i QR kodovima (kao što su članske karte za biblioteku i teretanu) u Google Wallet kako biste izbegli nošenje istih. Postoji opcija da dodate Fitbit/Google Fit podatke o aktivnosti i snu u lične rutine kako biste pratili svoj trening. U međuvremenu, Google je redizajnirao Personal Safety app sa ciljem da olakša korisnicima deljenje svoje trenutne lokacije, snimanje okoline i pozivanje 911.

Na kraju, stiže i ažuriranje za Android Auto. Webex i Zoom podrška stižu uskoro. Moći ćete se pridružite konferencijskim pozivima kao i da pregledate rasporede sastanaka na ekranu vašeg automobila. Proizvođači automobila donose aplikacije za sastanke na svoje sisteme za zabavu u vozilima a podrška za Android Auto znaći da nećete pobeći od konferencijskog poziva.

Ove funkcije, Google će postepeno implementirati. Funkcije prvo stižu na Pixel 5, Pixel 5a i Pixel 4a. Na Pixel 6 i Pixel 7 serijama telefona, kao i na Pixel Fold-u, pojaviće se tokom narednih nekoliko nedelja. Možete očekivati sve ove funkcije i na najnovijoj seriji Pixel uređaja koje će Google najaviti narednog meseca.

Izvor: Engadget

PC Press Studio


Tagovi: ,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.