Android 15 se priprema da olakša vašoj baki korišćenje telefona

0
72
android-15-se-priprema-da-olaksa-vasoj-baki-koriscenje-telefona

PC Press Studio

PCPress.rs Image

Google je upravo izdao prvu beta verziju Androida 14 QPR3, koja će biti treće tromesečno ažuriranje platforme Android 14 kada postane stabilna u junu.

PCPress.rs Image

Novi easy pre-set režim mogao bi značajno olakšati korišćenje Androida

Nakon instaliranja bete na Pixel telefonu, pojavila se skrivena stranica podešavanja za novu funkciju nazvanu “easy pre-set”. Ovaj režim čini se da je način da se Android olakša za korišćenje osobama koje nisu toliko vešte sa tehnologijom ili koje možda imaju problema sa vidom.

Rastavljanje APK datoteka pomaže u predviđanju funkcija koje bi mogle da se pojave na usluzi u budućnosti na osnovu koda koji je u toku. Međutim, moguće je da takve predviđene funkcije neće biti dostupne u javnom izdanju.

Skriveni unutar Androida 14 QPR3 Beta 1 su nizovi koji objašnjavaju šta će ovaj novi režim jednostavnih postavki raditi. Prema ovim nizovima, režim jednostavnih postavki optimizuje Android korisnički interfejs za “unapređenu čitljivost i lakoću navigacije”. To posebno postiže tako što “uvećava ikone i tekst, dodaje kontrast i podebljava, i dodaje navigacione dugmiće na dno ekrana”.

Dobro je videti da Google dodaje ovakvu funkciju u čist Android. Mnogi drugi proizvođači nude funkciju sličnu ovoj, čak postoje i aplikacije treće strane na Google Playu koje su dizajnirane da budu korišćene od strane starijih osoba ili manje veštih sa tehnologijom među nama.

Iako je ova funkcija prisutna u izdanju Androida 14 QPR3 Beta 1, malo je verovatno da Google planira da je objavi sa stabilnim ažuriranjem Androida 14 QPR3 u junu. Verovatnije je da će Google objaviti ovu funkciju kao deo Androida 15 kasnije ove godine, a pojava ove funkcije u beti QPR3 je jednostavno zato što Google istovremeno radi na QPR i Android 15 izdanjima.

Kada Google pokrene pregled za programere Androida 15, imaćemo bolju ideju o tome gde se ova funkcija uklapa. 

Izvor: Androidauthority

SBB


Tagovi:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.