Android 14 bi donekle mogao da blokira nepreporučeno učitavanje aplikacije

0
60
android-14-bi-donekle-mogao-da-blokira-nepreporuceno-ucitavanje-aplikacije

Top50 Glas publike


PCPress.rs Image

Android 13 je dostigao preko 5% svih uređaja za manje od šest meseci, a sada kada je to uvođenje uspešno u toku, vreme je da se radujemo Androidu 14.

PCPress.rs Image

Aplikacije koje ciljaju starije verzije Androida biće potpuno blokirane

Programerski preview za novu verziju Androida trebalo bi da bude oko marta, a već možemo da vidimo nekoliko detalja o softveru koji curi zahvaljujući otkrivačima koda. Jedna od ovih promena će uticati na preuzimanja aplikacija širom sveta na Android 14. Prema promenama koda koje je uočio 9to5Google, Android 14 će u potpunosti početi da blokira aplikacije koje ciljaju na starije verzije Androida.

Google dosledno traži od programera aplikacija da ažuriraju svoje aplikacije u skladu sa najnovijim verzijama Android-a. Trenutne smernice Play prodavnice zahtevaju da nove aplikacije ciljaju najmanje Android 12. Međutim, ovi zahtevi su ograničeni samo na aplikacije u Google Play prodavnici. I dalje možete da učitavate aplikacije koje ciljaju starije verzije Android-a. Čak će vam i Play prodavnica omogućiti da preuzmete stariju aplikaciju koja nije u skladu sa minimalnim zahtevima OS-a ako ste je već jednom instalirali. Sve ovo će se promeniti sa Androidom 14 jer Google ima za cilj da smanji potencijalno širenje zlonamernog softvera.

Novi kod je postavljen da pooštri zahteve API-ja, potpuno blokirajući zastarele aplikacije u Google Play prodavnici. Čak će blokirati i mogućnost učitavanja takvih aplikacija. Za početak, Android 14 će blokirati aplikacije koje ciljaju posebno starije verzije Android-a. Google će vremenom povećati prag za Android Marshmallow i možete očekivati da će kompanija nastaviti da ga povećava. Programer koji stoji iza promene napominje da neke aplikacije namerno ciljaju starije verzije Android-a da bi zaobišle određene bezbednosne zaštite primenjene na novije aplikacije. Strožija ograničenja će obezbediti da takve aplikacije ne ugrožavaju bezbednost Android uređaja.

Izvor: Androidauthority

SBB


Tagovi: , , ,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.