Analizator daha otkriva koliko se zdravo hranite

Ovogodišnji veliki tehnološki sajam CES 2019 u Las Vegasu ne služi samo za predstavljanje novih proizvoda i prototipa, već i kao završna promocija uoči izlaska na tržište. Takav je slučaj i s gadgetom pod nazivom FoodMarble Aire, kojeg tvrtka FoodMarble razvija već nekoliko godina, a na ovogodišnjem CES-u lansira završni proizvod i objavljuje početak prodaje.

Ukratko rečeno FoodMarble Aire je analizator daha u koji pušete na isti način kao što ste možda puhali "balon" kada vas je zaustavila prometna policija, no umjesto mjerenja alkohola u krvi, u stanju je prepoznati probleme s prehranom.

Gadget radi u paru s pratećom aplikacijom za pametne telefone u koju trebate unositi što ste jeli, a potom puhnete u analizator koji će napraviti analizu supstanci u vašem dahu i u kombinaciji s podacima koje ste sami unijeli, izbaciti rezultate koji će ukazati hranite li se zdravo i koje biste vrste hrane eventualno mogli izbaciti ili smanjiti.

Aire se do sada već isporučivao korisnicima koji su ga kupili predbilježbom od travnja prošle godine, a cijena mu iznosi 159 dolara.

Original Article