AMD proširuje podršku za AI razvoj sa AMD ROCm 6.0

0
76
amd-prosiruje-podrsku-za-ai-razvoj-sa-amd-rocm-6.0

Summary

AMD je u cilju obezbeđivanja veće dostupnosti veštačke inteligencije istraživačima i programerima proširio svoju podršku i ponudu hardvera za AI razvoj. Sa najnovijim softverskim paketom ROCm 6.0, AMD omogućava AI istraživačima i ML inženjerima da razvijaju na moćnom AMD Radeon […]

AMD proširuje podršku za AI razvoj sa AMD ROCm 6.0

AMD je u cilju obezbeđivanja veće dostupnosti veštačke inteligencije istraživačima i programerima proširio svoju podršku i ponudu hardvera za AI razvoj. Sa najnovijim softverskim paketom ROCm 6.0, AMD omogućava AI istraživačima i ML inženjerima da razvijaju na moćnom AMD Radeon PRO W7800 i Radeon RX 7900 GRE grafičkim procesorima za PC. Takođe, dodata je podrška za druge AMD GPU-ove bazirane na RDNA 3 arhitekturi, uključujući Radeon PRO W7900, Radeon RX 7900 XTX i Radeon RX 7900 XT.

Ova proširena podrška za hardver omogućava AI zajednici pristup moćnim GPU-ovima po različitim cenama i performansama, što će značajno ubrzati AI radna opterećenja. Takođe, AMD je najavio da ROCm 6.0 sada podržava ONNX Runtime, pružajući korisnicima mogućnost inferencije na širem rasponu izvornih podataka na lokalnom AMD hardveru. Pored toga, dodata je i podrška za INT8 putem MIGraphX, AMD-ovog mehanizma za inferenciju grafova, što omogućava obradu različitih tipova podataka kao što su FP32 i FP64.

Ovom najavom, AMD pokazuje svoju posvećenost da AI bude dostupan programerima i istraživačima. Kompanija će nastaviti sa razvojem i objavljivanjem proširene podrške za hardver i dodatnih mogućnosti u budućnosti. Za više informacija o AMD ROCm 6.0, posetite AMD-ov blog ovde.

FAQ:

P: Koju podršku i ponudu hardvera AMD pruža za AI razvoj?

O: AMD je proširio podršku i ponudu hardvera za AI razvoj, omogućavajući AI istraživačima i ML inženjerima da razvijaju na moćnim AMD Radeon PRO W7800 i Radeon RX 7900 GRE grafičkim procesorima za PC. Takođe, podrška je dodata za druge AMD GPU-ove bazirane na RDNA 3 arhitekturi, uključujući Radeon PRO W7900, Radeon RX 7900 XTX i Radeon RX 7900 XT.

P: Kako proširena podrška za hardver u AMD-u će ubrzati AI radna opterećenja?

O: Proširena podrška za hardver omogućava pristup moćnim GPU-ovima po različitim cenama i performansama, što će značajno ubrzati AI radna opterećenja.

P: Koje su dodatne mogućnosti koje su uključene u AMD ROCm 6.0?

O: ROCm 6.0 sada podržava ONNX Runtime, pružajući korisnicima mogućnost inferencije na širem rasponu izvornih podataka na lokalnom AMD hardveru. Takođe, dodata je podrška za INT8 putem MIGraphX, AMD-ovog mehanizma za inferenciju grafova, što omogućava obradu različitih tipova podataka kao što su FP32 i FP64.

P: Kakva je posvećenost AMD-a da AI bude dostupan programerima i istraživačima?

O: AMD je pokazao svoju posvećenost da AI bude dostupan programerima i istraživačima, i nastaviće sa razvojem i objavljivanjem proširene podrške za hardver i dodatnih mogućnosti u budućnosti.

Definicije ključnih pojmova:

– AI: Veštačka inteligencija

– ROI: Radeon Open Compute – AMD-ov softverski paket za GPU računanje

– ML: Mašinsko učenje

– GPU: Grafički procesorski sklop

– RDNA: Radeon DNA – AMD-ova arhitektura GPU-a

– ONNX: Open Neural Network Exchange – format za razmenu modela veštačke inteligencije između različitih alata i okvira

– FP32: 32-bitni brojevi u formatu s pomičnom zarezom

– FP64: 64-bitni brojevi u formatu s pomičnim zarezom

– Inferencija: Proces zaključivanja rezultata iz modela veštačke inteligencije na osnovu novih podataka

Linkovi:

AMD – zvanična stranica AMD-a

AMD ROCm – više informacija o AMD ROCm

AMD-ov blog – više informacija o AMD ROCm 6.0

Read More