AMD i Samsung rade mobilne čipove s ray tracingom

0
82

Kako se čini, ray tracing više neće biti ograničen za skupe grafičke kartice, već bi se uz skoroj budućnosti trebao naći i u pametnim telefonima Samsunga.

Na svojoj virtualnoj key konferenciji povodom Computex 2021 sajma, tu informaciju je otkrio AMD rekavši da surađuje sa Samsungom na novim Exynos mobilnim SoC procesorima koji će sadržavati RDNA 2 grafičku tehnologiju. Mada AMD nije otkrio detalje novih čipova za pametne telefone, poznato je da će novi mobilni GPU podržavati ray tracing i VRS (variable rate shading).

AMD-ova šefica Lisa Su rekla je da će prepustiti Samsungu da objavi detaljnije informacije o čipu i proizvodima u kojima će se naći, no kaže da će se pojaviti na tržištu telefona visokih performansi, što znači da ga možemo očekivati u idućim Samsungovim flagshipovima tipa Samsung Galaxy S22, koji bi mogao postati prava gamerska mrcina od telefona.

Posljednji Samsungov Exynos 2100 Soc dostupan je u Galaxy S21 telefonima i sadrži Mali-G78 grafiku koja donosi poboljšanje u performansama od 40 posto u odnosu na Exynos 990. Stoga s novim AMD-ovim Exynosom možemo očekivati najmanje toliki odmak u grafici u odnosu na Exynos 2100.

Original Article