AMD demonstrirao „Zen4“ bazirani Ryzen 7000 serije na do 5.5 GHz na COMPUTEX 2022

0
62

Tokom otvaranja COMPUTEX-a, predsednica i izvršna direktorka AMD-a dr. Lisa Su i drugi rukovodioci AMD-a predstavili su najnovije računarske inovacije kompanije koje su vodeće u industriji.

Najpre imamo AMD Ryzen 7000 seriju Desktop procesora. Izgrađeni na novoj 5nm “Zen 4” arhitekturi, novi procesori će udvostručiti količinu L2 keš memorije po jezgru i isporučiti >15 posto povećane single-thread performanse, što će rezultirati neverovatnim PC iskustvom.

Procesori će takođe imati novi 6nm I/O čip, koja uključuje osnovnu grafiku baziranu na AMD RDNA 2 arhitekturi i podršku za DDR5 i PCI Express 5.0.
Potom je tu AMD Socket AM5 platforma. Napravljena za Ryzen 7000 seriju desktop procesora, potpuno nova LGA Socket AM5 platforma će raditi na uvođenju više funkcija u desktop računarstvo. AM5 matične ploče će biti dostupne u tri različita nivoa sa različitim karakteristikama: AMD X670 Extreme, AMD X670 i AMD B650.
Kada je reč o Mendocino mobilnim procesorima, sa Zen 2 jezgrima i RDNA 2 grafikom, očekuje se da će najnoviji Ryzen Mobile procesori pružiti odličnu kombinaciju performansi i vrednosti, s prvim sistemima dostupnim od OEM partnera u četvrtom kvartalu 2022. godine.
AMD SmartAccess Storage je najnoviji dodatak porodici pametnih tehnologija, te on Storage pomaže u smanjenju vremena učitavanja igre i ubrzavanju protoka tekstura. I na samom kraju, uz Novi AMD Advantage sistem, Corsair lansira svoj prvi notebook dizajniran za igrače i streamere.

Izvor: AMD

Komentarišite na forumu…

The post AMD demonstrirao „Zen4“ bazirani Ryzen 7000 serije na do 5.5 GHz na COMPUTEX 2022 appeared first on Axe.rs.

Original Article

(Visited 5 times, 1 visits today)