Amazonov bum izazvan pandemijom polako nestaje

0
114

Otprilike godinu dana nakon što je kupovina podstaknuta pandemijom podigla profit Amazona na maksimume, rast maloprodajnog giganta sada je zastao. Kompanija je prijavila prodaju od 116,4 milijarde dolara u prvom kvartalu 2022., što je povećanje od samo 7% u odnosu na prošlu godinu.

Amazonov bum izazvan pandemijom polako nestaje

Amazon je u ovom kvartalu izgubio 3,8 milijardi dolara

Rezultat je u oštroj suprotnosti sa skokom od 44% koji je zabeležen u ovo vreme prošle godine. To je takođe najsporiji rast u jednom kvartalu koji je kompanija videla od 2001. godine. Amazon je u ovom kvartalu izgubio 3,8 milijardi dolara, što je njegov prvi gubitak od 2015. Kompanija je usporavanje pripisala brojnim faktorima, uključujući efekte pandemije i rata u Ukrajini.

Izveštaj nije prvi znak da se Amazon bori da ostvari svoj karakteristično ogroman profit. Kompanija je nedavno podigla cenu Prime-a po prvi put od 2018. godine, navodeći povećanje plata za radnike i povećanje troškova transporta. Kompanija je takođe povećala cene prodavcima za 5%. Amazon se pored svega već neko vreme suočava sa talasom štrajkova u svojim skladištima širom zemlje.

Izvor: Engadget

The post Amazonov bum izazvan pandemijom polako nestaje first appeared on PC Press.Original Article