Amazon predstavio Alexa robota s periskopom

0
150

Amazon od sada u svojoj ponudi ima jednog robota po nazivu Amazon Astro, koji posjeduje kotače, veliku periskopsku kameru koja mu omogućuje znatno povećanje vidnog polja te hrpu korisnih senzora.

Amazonov robot je opremljen Amazon Alexa digitalnim glasovnim asistentom, što znači da može odgovarati na vaše glasovne komande i upite kao i drugi Alexa uređaji, s time da ga sada možete pozvati sebi ili poslati u bilo koji dio kuće da baci oko na vašu djecu, kućne ljubimce ili pećnicu u kojoj se peče janje, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Kako bi bio čim korisniji, Amazon ga je opremio senzorima koji će čuti alarm s uređaja za detekciju dima, ugljičnog monoksida ili otkriti zvuk razbijanja prozorskog stakla. Točnije rečeno, robot prati sve što se događa u vašoj kući/stani i šalje vam obavijesti čim primijeti nešto neuobičajeno, a ono što zabilježi može se pohraniti na vaš račun Ring servisa u oblaku.

Pored toga možete ga koristiti za sve namjene kao i druge Alexa uređaje za dobivanje raznih informacija, razgovore o vremenu i sportu, a čitavo to vrijeme može hodati za vama i biti vam u neposrednoj blizini sve dok ga ne stavite u mod "ne smetaj" kako biste imali svoj mir neko vrijeme.

Amazon planira započeti prodaju Astro robota tijekom ove godine u limitranim količinama. U okviru Day 1 Editions programa moći ćete ga kupiti po cijeni od 999,99 američkih dolara, dok će mu kasnije cijena iznositi 1.449,99 dolara.

Original Article