Alone in the Dark odložen za 2024. zbog prenatrpanog oktobra

0
55
alone-in-the-dark-odlozen-za-2024.-zbog-prenatrpanog-oktobra

Oktobar je planiran da bude jedan od najprometnijih meseci godine za lansiranje igara, sa mnogim naslovima velikim i malim koji su planirani da budu objavljeni tokom Halloween perioda. Kako bi se udaljio od sve buke i pronašao svoj prostor u kalendaru izdavanja video igara, horor naslov Alone in the Dark je odložen za nekoliko meseci, sada stiže početkom 2024. godine.

Najavljujući na Twitteru, zvanični profil Alone in the Dark objasnio je kašnjenje, rekavši “Horor igre napreduju na jezovitom zagrljaju samoće, nešto što je nemoguće postići u igračkom mesecu kao što je oktobar. Kako bi se osiguralo zadivljujuće iskustvo za sve, doneli smo odluku da premestimo izdavanje #AloneInTheDark na 16. januar 2024. godine.”

Izvorno, ovaj dugo očekivani naslov je trebao da se pojavi 25. oktobra, baš na vreme za Halloween. Međutim, kako je već pomenuto, oktobar će biti prepun mesec sa nekim od najvećih igara godine koje izlaze tokom tog vremena.

Samo neki od naslova koji stižu sledećeg meseca uključuju Assassin’s Creed Mirage (5. oktobar); Forza Motorsport (10. oktobar); Lords of the Fallen (13. oktobar); Marvel’s Spider-Man 2 (20. oktobar); Super Mario Bros. Wonder (20. oktobar); Cities: Skylines 2 (24. oktobar) i Alan Wake II (27. oktobar). Malo li je pitamo mi vas?

Iako bi bilo prikladno da horor igra poput Alone in the Dark izađe za Halloween, ona bi nesumnjivo bila pomalo zasenjena mnogim drugim pomenutim naslovima.

Osim toga, horor igre su u prošlosti imale veliki uspeh tokom januara, sa Resident Evil 7 Biohazard i RE2 Remake koji su objavljeni tokom prvog meseca godine. Nadamo se da će ovo kašnjenje koristiti ne samo kvalitetu igre, već i njenom uspehu u prodaji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More