Alienware kreirao prvi laptop sa Radeon MX 7900M grafičkom kartom

0
69
alienware-kreirao-prvi-laptop-sa-radeon-mx-7900m-grafickom-kartom

Alienware je upravo najavio osvežavanje popularnog laptopa za igre m17 R5. M17 je već bio sjajan primer AMD Advantage sistema, a m18 ovo podiže za stepenicu ili dva. Alienware m18 ide sve zajedno sa AMD integracijom, a kompanija se hvali da je to „najmoćniji 18-inčni AMD Advantage laptop“ ikada napravljen.

Alienware m17 dobija ultra brzi ekran

Cena prava sitnica – od 2,800 dolara

Termin AMD Advantage je marketinški govor za računar koji je napravljen od temelja za igranje igara preko različitih AMD čipsetova i tehnologija. U tom cilju, m18 je prvi računar koji ima potpuno novi AMD Radeon RX 7900M grafički čip za laptop. Ovi laptopi su takođe opremljeni cenjenim AMD Ryzen 7945HX CPU-om. Dakle, da, ova stvar je zver.

Radeon RX 7900M je projektovan da isporučuje vizuelne prikaze „desktop klase“ čak i kada puštate AAA naslove koji su gladni energije. GPU je ispunjen tehničkim karakteristikama, kao što su akceleratori za praćenje zraka druge generacije, 16 GB GDDR6 VRAM-a i druge „napredne mogućnosti za pomeranje granica igara i kreiranja sadržaja u pokretu“.

Ryzen 9 7945 CPU pomaže da se sve odvija zahvaljujući 16 jezgara performansi, 32 niti za obradu i AMD-ovoj vlasničkoj tehnologiji Zen 4 čipleta. CPU je proizveden korišćenjem novog 5nm dizajna, prvog za laptop računare za igre, koji obećava bolju energetsku efikasnost i brže performanse.

Ovi prenosni računari se isporučuju sa AMD-ovim softverskim paketom Adrenaline Edition, tako da možete da pristupite SmartShift alatu za prebacivanje snage između GPU-a i CPU-a u realnom vremenu kako biste poboljšali performanse. Pored toga, vlasnička grafička tehnologija SmartAccess kompanije automatski daje prioritet performansama igre i smanjenom kašnjenju kada se koristi FreeSync.

Međutim, prenosni računari su više od brojeva u tabeli, a m18 ima neke druge prednosti koje vredi pomenuti. Ovi računari su opremljeni Alienware-ovom Crio-tech tehnologijom termičke regulacije. Ovaj termalni materijal interfejsa proteže se i na CPU i na GPU, sa proširenom parnom komorom koja pokriva svaku komponentu, pomažući da se toplota rasprši kroz ceo sistem. Četiri tanka ventilatora završavaju ovaj proces tako što provlače zagrejani vazduh kroz osam toplotnih cevi i izlaze kroz pet ventilacionih otvora.

Takođe dobijate ekran od 18 inča opremljen i Dolby Vision i Dolby Atmos, sa odnosom širine i visine 16:10, QHD+ rezolucijom i maksimalnom brzinom osvežavanja od 165 Hz. Možete overklokovati ovu brzinu osvežavanja sve do 480Hz na račun rezolucije za konkurentne scenarije igara. FHD veb kamera i IR kamera za prepoznavanje lica su takođe na brodu.

Što se tiče RAM-a i skladištenja, tu je dvokanalna DDR5 memorija koju može zameniti korisnik i možete da kupujete opcije sa do tri M.2 SSD-a za kombinovano ukupno 8,5 TB skladišnog prostora. Laptop se može pohvaliti nekim estetskim dodacima, poput aluminijumskog poklopca i donjeg poklopca, aluminijumskog livenog unutrašnjeg okvira i reljefa „18“ na spoljašnjosti. M18 je dostupan od danas po početnoj ceni od 2.800 dolara.

Izvor: Engadget

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.