AI skener oružja Evolv povlači tvrdnje o testiranju u Velikoj Britaniji

0
95
ai-skener-oruzja-evolv-povlaci-tvrdnje-o-testiranju-u-velikoj-britaniji

Računari i Galaksija

PCPress.rs Image

Kompanija za AI skeniranje oružja odustala je od tvrdnji da je njena tehnologija testirana od strane britanske vlade.

PCPress.rs Image

Evolv Techology pravi „inteligentne“ skenere dizajnirane da zamene detektore metala kako bi identifikovali ljude sa skrivenim oružjem, noževima i bombama. Ali kompanija se našla pod sve većim kritikama zbog precenjivanja onoga što tehnologija može da pruži.

Komisija za hartije od vrednosti je pokrenula istragu o kompaniji prošlog meseca. A u oktobru je kompaniaj otkrila da Federalna trgovinska komisija ispituje njene marketinške prakse.

Evovl je saopštio da je njen skener za oružje sa veštačkom inteligencijom testirala Nacionalna zaštitna bezbednosna agencija vlade Velike Britanije. A tokom februara objavila je saopštenje za javnost kojom tvrdi da su testiranja pokazala da je sistem veoma efikasan za otkrivanje vatrenog oružja.

Problem nastaje zbog uspešno unetog noža, kojim je dečak napao drugog dečaka tokom časa. Iako su postavljeni skeneri ove kompanije, nož je uspešno „prošvercovan“. Evolv sada povlači svoje tvrdnje da je bio testiran od strane adekvatnih trećih lica, a najverovatnije ulazi u brojne sudske procese.

Izvor: bbc.com

SBB


Tagovi: , ,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.