Aerial_Knight Never Yield

0
535

Beskrajne trkačke igre godinama su sjajan način da se provede vreme, dosledno predstavlјajući igračima izazove, ali im nedostaje bilo kakav stvarni narativ koji bi ih zadržao uloženim u univerzume igara. Ranije su takve igre tipa trkača bile ograničene na mobilne uređaje, ali Aerial_Knight-ov Never Yield namerava da probije ove granice. Ne tako beskrajni trkač predstavlјen je tokom Nintendo-ove Indie World Showcase prezentacije, obećavajući uglađen novi pristup žanru.

Stvorio ga je i razvio Neil Jones, poznat i pod nazivom Aerial_Knight, a Never Yield je 3D side-scroller gde igrači izvode akrobatske pokrete kako bi stilski izbegli razne predmete koji im blokiraju put. I dok je Never Yield od Aerial_Knight-a cool do srži, ne uspeva da predstavi značajnije i zanimlјivije iskustvo igranja, na kraju krajeva na duži rok.

Igra prati Wally-a, misterioznog mladog pojedinca koji se našao u bekstvu od neprijatelјa kroz futuristički Detroit inspirisan 90-ima nakon što je otkrio duboke tajne sposobne da promene grad kakav poznaje. Prikazana samo u kratkim prizorima bez ikakvih linija govornog dijaloga, Never Yield priča ostavlјa puno stvari za tumačenje igračima, što razumlјivo može da ostavi zatvorenim onoliko vrata koliko može da se otvori, u zavisnosti od toga šta igrači mogu zaklјuče.

Aerial_Knight-ov Never Yield boja kodira svako od 4 smerna dugmeta na kontroleru ili tastaturi do određene radnje, čineći neverovatno jednostavnu šemu upravlјanja preuzimanjem i reprodukcijom. Dok igrači trče sleva udesno, mogu da pritisnu „desno“ da bi projurili kroz plave prozore i prošle neprijatelјe koji ih gone, pritisnu „gore“ da preskoče visoke crvene prepreke i spuste krovove, pritisnu „dole“ da bi se provukli ispod lјubičastih neprijatelјa i malih praznine, i pritisnu „levo“ da bi preskočili žute otvore i objekte srednje visine.
Iako unošenje pogrešne akcije za određeni objekat obično ima za rezultat neuspeh, vredi napomenuti da neki objekti mogu da se izbegnu sa više unosa. Osim toga, neki prilično rano ili kasno ulazi mogu da budu prosleđeni od strane igre kao uspešni, iako oba ova slučajevima se oprostljivi, to dolazi kao svrha-poražavajuće, posebno kada je u pitanju ukupni nedostatak izazova u igri.

Aerial_Knight Never YieldKada započinju igru ili odaberu da započnu nivo, igrači mogu da biraju između Normal Mod-a, Hard Mod-a ili Insane-a. Iako Normal Mod daje igračima dovolјno vremena da reaguju zahvalјujući usporavanju i upozorenju na to koje dugme treba da pritisnu, Hard Mod daje igračima nešto kraće usporavanje zajedno sa upozorenjem, a Insane uklanja i usporavanje i upozorenje, dodajući još više prepreka za izbegavanje igraču. Prilično je lako ući u tok izbegavanja prepreka, tako da će igrači verovatno doktorirati igru iz Normal Mod-a ili Hard Mod-a za samo nekoliko nivoa.

Međutim, ponekad se čini da bi Insane trebao da bude osnovna postavka poteškoća u Aerial_Knight-ovom Never Yield. Iako izvođenje trikova kako bi se izbegla prepreka za preprekom uzastopno može da bude zadovolјavajuće, igra brzo postaje neverovatno ponavlјajuća i pomalo bezumna. Ne samo da se nove prepreke retko uvode tokom igre, već će se nakon što se pojave, sve češće pojavlјivati tokom ostatka nivoa, brzo gubeći bilo kakvu novinu. Mnoga okruženja se povremeno i recikliraju, bez stvarnog osećaja da se napreduje. Ponekad se čini kao da bi nivo na početku igre mogao da se zameni sa nivoom kasnije, i to bi uglavnom prošlo nezapaženo.
Naravno, Aerial_Knight-ov Never Yield čini neke preko potrebne napore da s vremena na vreme promeni stvari, kao što je nivo koji ima igrače koji vertikalno trče u zgradu ili onaj koji povremeno odražava njihov pravac. To je ono gde je Never Yield-ov gameplay najviše uživajuć, jer igrači su predstavlјeni sa novim perspektivama u pokušaju da održe istu šemu kontrole. Može da bude teško ne želeti da se pritisne „desno“ za klizanje dok trčite niz zgradu, ili pritisnuti „nazad“ za pomicanje napred kada se perspektiva kao u ogledalu okrene zdesna nalevo.

Aerial_Knight Never YieldOsim misteriozne pripovetke Never Yield-a, mnogo toga zaista ne gura igrača ka završetku. Igra igračima pruža tajmer koji otkucava nivoe i celo njihovo igranje, tako da mogu da pokušaju da pobolјšaju svaku njihovu seriju, ali ovo na kraju dolazi bez ikakvih nagrada u igri ili čak prava hvalisanja, jer su online tabele sa rezultatima primetno odsutne iz igre. Karakteristike kao što su pojačanja, mogućnost povezivanja kombinacija ili čak neka vrsta moda vremenskog napada takođe bi bile dobrodošli dodaci.

Iako prilično nedostaje suština, Aerial_Knight-ov Never Yield pruža neverovatno stilsku prezentaciju. Niskopolitični umetnički stil stoplјen sa nagoveštajima komične teme daje veoma jedinstven osećaj koji prethodno nije bio istražen u žanru trkača, dok se savršeno uklapa u celokupnu krhku, ali zabavu vibracija Never Yield-a. Međutim, dok se veći deo igre odvija glatko, animacije u određenim među scenama mogu da se osećaju neverovatno ukočeno, zajedno sa povremenim padovima frejmova. Neke nagle promene soundtracka između među scena i nivoa takođe mogu da budu neskladne, ali svakako ne oduzimaju soundtrack u celini.

Komponovan od umetnika iz Detroita, Danime-Sama, praćeni bogatstvom različitih vokala od numere do numere, soundtrack Never Yield izdvaja se među ostalim 2021 naslovima. Pumping hip-hop ritmovi susreli su se sa kul zvukovima džez benda, ritmičnom gitarom i nekim inspirativnim vokalom mogu da naprave osećaj da Wally trči sa svrhom, što zaista odgovara motivu igre „nikad ne odustaj“. Međutim, čini se da bilo koja vrsta zvučnog dizajna gotovo da ne postoji, jer soundtrack gotovo u potpunosti utapa sve zvučne efekte Never Yield-a.

Aerial_Knight-ov Never Yield predstavlјa novi pogled na žanr trkača, ali ga na kraju sputava ponavlјajuće igranje koje igračima ne predstavlјa pravi privlačni izazov. Igra može da se pohvali jedinstvenim stilom, podjednako intrigantnim narativom i fantastičnim zvukom, ali na kraju pada u smislu igre.

Aerial_Knight Never Yield was last modified: 28 jula, 2021 by Nemanja Ristic

The post Aerial_Knight Never Yield appeared first on ITNetwork.

Original Article