Adobe i Apple će imati više softverskih ranjivosti u 2017. godini od Microsoft-a

Bezbednosna kompanija Trend Micro očekuje da se broj bezbednosnih ranjivosti u Apple i Microsoft proizvodima poveća u 2017. godini i ne samo to, već da bude čak i veća od onih koje imaju Microsoft-ovi proizvodi. Treba istaći da je ova godina već donela rast u tom pogledu za dve kompanije. Trend Micro poručuje da je Zero-Day Initiative, takođe poznata i kao ZDI, izvestila o ukupno 135 ranjivosti u Adobe proizvodima i 76 u Microsoft-ovim, što još jednom pokazuje da Adobe ima mnogo posla oko bezbednosti svog softvera.

Zabrinjavajući trend se pojavljuje u izveštajima i u slučaju Apple-a, čiji broj ranjivosti se udvostručio od novembra, sa 25 na 50. “Predviđamo da će više softverskih rupa biti pronađeno u Adobe i Apple proizvodima nego u Microsoft-ovim” poručuju iz kompanije Trend Micro. Sledeće godine će, objašnjava ova bezbednosna kompanija, Apple-ov softver biti popularniji kao meta napadača, uglavnom zato što će više korisnika prelaziti na Mac računare.

U isto vreme će i iPhone telefoni biti češća meta, a uređaji kao što je iPhone 4S telefon koji ne dobija više podršku od Apple-a, će imati više ranjivosti koje će biti iskorišćavane od strane hakera.

Apple App Store imao najvišu mesečnu prodaju ikada u novembru

Izvor: Softpedia

Sve informacije vezane za Apple, možete pogledati na Apple hub-u, na Benchmark sajtu

 

Article source: http://www.benchmark.rs/vesti/adobe_i_apple_ce_imati_vise_softverskih_ranjivosti_u_2017._godini_od_microsoft-a-68893