Adizero Prime X 2 Strung Adidas „Illegally Fast“ obuća čini trčanje gotovo bez napora

0
61
adizero-prime-x-2-strung-adidas-„illegally-fast“-obuca-cini-trcanje-gotovo-bez-napora

Trkačke patike od Adidasa su tako pune tehnologije da takmičari ne smeju da ih nose na takmičenjima – iako su sasvim prihvatljive za nas ostale koji jednostavno ciljamo da pobedimo naše lične rekorde, a ne svetske rekorde. Budući da ogromna većina trkača nisu elitni, Adidas je odlučio da dizajnira obuću bez ograničenja takmičarskih propisa i vidi šta će se dogoditi.

Rezultat: patika Adizero Prime X2 Strung se ističe visokom visinom potpetice i dvostrukom karbonskom pločom. Dizajnirana sa tri sloja Lightstrike Pro pene, visina potpetice je impozantnih 50mm. Trenutno, Pravila Svetske atletske federacije za obuću zahtevaju da visina potpetice ne prelazi 40mm za elitne drumske trke. Razlog zašto je visina potpetice bitna je zato što što je potpetica viša, to patika više apsorbuje udarac, a samim tim trkač može brže da se kreće. Takođe, Pravila Svetske atletske federacije za obuću kažu da takmičarske patike mogu imati samo jednu karbonsku ploču, dok nova Adizero Prime X2 Strung patika ima dve. Sa dvostrukom količinom karbona, ove patike su izuzetno odzivne i pružaju veće odskakanje ispod vaših stopala bez potrebe za dodatnom energijom, čineći vas sposobnim da brzo reagujete i održavate taj impuls.

ADIZERO PRIME X 2 STRUNG RUNNING SHOES

Izvan zabranjenih karakteristika, Prime X2 Strung patike imaju zaista jedinstvenu gornju stranu. Iako izgleda kao da je spojena niti, gornja strana je vešto dizajnirana sa slojevima koji pružaju podršku i omogućavaju prilagođavanje stopalu, baš kao čarapa. Izuzetno su lagane, a takođe su prozračne, što igra značajnu ulogu u udobnosti tokom trčanja.

Prime X2 Strung imaju masivan, ali istovremeno elegantan izgled koji je u skladu sa trendovima fitnes mode, ali i naginje ka budućnosti. Gornjište od niti je pravi prizor – istovremeno izgleda kao greška u programu i kao nešto što je Spajdermen iskovao sa svojim mrežama.

Minimalan pad čini trčanje na prednjem delu stopala prirodnim. Dvostruka karbonska ploča deluje kao trampolina koji gura ka sledećem koraku, što je idealno za one koji žele brže trčanje.

ADIZERO PRIME X 2 STRUNG RUNNING SHOES

Sve u svemu, Adizero Prime X2 Strung trkačke patike pružaju odskočnu vožnju koja je podržavajuća, a ne nestabilna. Međutim, nisu bez mana. Hodanje u njima može se činiti malo nelagodno zbog težine i visine. Deluju manje stabilno pri hodanju nego pri trčanju.

Read More