Activision igre se prodaju daleko bolje na PC-u nego na konzolama

0
48
activision-igre-se-prodaju-daleko-bolje-na-pc-u-nego-na-konzolama

Call of Duty je veliki hit svake godine, ali se obično bolje prodaje na konzolama nego na PC-u. Međutim, to se izgleda promenilo, sudeći po najnovijem izveštaju Activisiona o zaradi.

Activision je u izveštaju za prvi kvartal ove godine naveo da je PC prodaja premašila konzolnu prodaju u periodu od januara do kraja marta. Kompanija je na konzolama zaradila ukupno 639 miliona dolara, dok je na PC platformi zaradila 666 miliona dolara.

Ovo je značajna promena, jer AAA igre obično imaju veću prodaju na konzolama. Kako piše PCGamer, Activision je decenijama uglavnom zarađivao više na konzolama, čak i nakon što je 2008. godine kupio Blizzard.

Microsoft će verovatno biti srećan zbog ovoga, jer kompanija trenutno nastoji da unapredi svoje PC gejming aktivnosti i proširi Game Pass na PC platformi. Ako Microsoft uspe da preuzme Activision Blizzard, onda će imati dobar rast prodaje igara na konzolama, PC-u i mobilnim uređajima.

Vezano za ovogodišnji Call of Duty, nakon navoda da neće biti igre po prvi put od početka milenijuma, izgleda da ćemo ipak imati samostalni CoD naslov koji će biti nastavak na aktuelno Modern Warfare 2.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More