Activision-Blizzard se uklanja sa berze u susret Microsoftovoj kupovini

0
75
activision-blizzard-se-uklanja-sa-berze-u-susret-microsoftovoj-kupovini

Ranije ove nedelje, američki sudija je presudio protiv zahteva FTC-a za privremenu zabranu Microsoftove akvizicije Activision Blizzard grupe. U presudi, sudija je naveo da FTC jednostavno nije pružio dovoljno dokaza da dokaže “teoriju štete”. Sada se Microsoft priprema da zatvori posao, a Activision Blizzard će biti uklonjen sa berze u ponedeljak naredne nedelje.

Nasdaq je objavio u saopštenju za štampu da planira da ukloni svoje kotiranje za Activision Blizzard u ponedeljak 17. jula, jedan dan pre roka da Microsoft završi akviziciju. Mesto Activision Blizzard na Nasdaq Index će zauzeti druga kompanija, The Trade Desk Inc.

Ovo u suštini potvrđuje da se Microsoft priprema da zatvori akviziciju do sledeće nedelje. Kako FTC nije obezbedio privremenu zabranu, gigantu iz Redmonda će zakonski biti dozvoljeno da završi akviziciju, iako FTC kasnije može pokrenuti pravnu akciju kako bi pokušao da natera kompanije da se razdvoje.

Ovo takođe pokazuje da Microsoft planira da zatvori uprkos blokadi dogovora od strane britanske Competition and Markets Authority. Microsoft trenutno vodi novi krug razgovora sa CMA ovе nedelje i pauzirao je postupke žalbe u nadi da se može postići dogovor sa CMA, koji se primarno odnosi na cloud gaming sektor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More