Activision-Blizzard ponovo tužen, ovoga puta od strane američke komisije za zapošljavanje

0
124

Activision-Blizzard izgleda ima gomilu prljavog veša koji se polako iznosi u javnost, zbog čega se tužbe samo gomilaju jedna na drugu.

Američka komisija za zapošljavanje, koja se zalaže za jednakost u zapošljavanju je najnovija grupa koja je pokrenula sudski proces protiv grupe Activision-Blizzard. Tužba proizilazi iz navoda o seksualnom zlostavljanju, diskiminaciji trudnica i sličnih postupaka koji su podsticali diskriminaciju na radnom mestu.

Za razliku od ostalih tužbi koje su i dalje u opticaju, Activision Blizzard i služba za jednako zapošljavanje postigli su dogovor u kojem kompanija mora osnovati fond vredan 18 miliona dolara zarad kompenzacije i izvinjenja pogođenim zaposlenima.

Zanimljivost otkrivena u sudskim dokumentima je da ova istraga traje još od septembra 2018. godine, i da gore navedena služba nije mogla postići dogovor sa AB sve dok nije zvanično pokrenut sudski proces.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required

Email Address *

The post Activision-Blizzard ponovo tužen, ovoga puta od strane američke komisije za zapošljavanje appeared first on PLAY!.

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)