Activision-Blizzard mora da plati 54 miliona dolara odštete zbog rodne diskriminacije

0
58
activision-blizzard-mora-da-plati-54-miliona-dolara-odstete-zbog-rodne-diskriminacije

Poslednje provlačenje Activision Blizzard grupe kroz sudove završen je sa predloženim poravnanjem od 54 miliona dolara u tužbi za rodnu diskriminaciju koja je podignuta u julu 2021. godine.

Ova tužba je tvrdila da su ženske zaposlene bile izložene rasprostranjenom seksualnom uznemiravanju, nepravednom tretmanu na radnom mestu, i nižim platama, podsticajima i bonusima od svojih muških kolega.

Sud je naglasio da je oko 45 miliona dolara od ovog iznosa odštete rezervisano za isplate odštete za zaposlene žene koje su bile pogođene ovim tretmanom i da je Activision Blizzard obećao da će obezbediti paritet između muških i ženskih zaposlenih u budućnosti.

U septembru 2021. godine, Activision Blizzard je rešio još jedan zahtev za seksualno uznemiravanje i diskriminaciju, tada isplaćujući ogromnih 18 miliona dolara na ime odštete.

Bilo je to nekoliko osuđujućih godina za Activision Blizzard koje su kulminirale masovnim štrajkovima, protestima, peticijama i kolektivnim tužbama.

2022. godine, Activision Blizzard je bio poznat po tome što je bio gonjen u tužbi za pogrešnu smrt nakon što je zaposlena tragično oduzela sebi život, a njena porodica je tvrdila da je to bilo zato što je bila seksualno uznemiravana dok je radila u Activision Blizzardu.

U izjavi u vezi sa okončanjem sudskog procesa, portparol Activision Blizzarda je rekao:

Cenimo važnost pitanja koja su adresirana u ovom sporazumu i posvećeni smo potpunoj implementaciji svih novih obaveza koje smo preuzeli kao deo toga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More