Activision Blizzard izgleda nastavlja sa otpuštanjima

0
113

Kompanija planira novi talas otpuštanja, a oko 100 radnika se smatra viškom po rečima anonimnog izvora. Prošlog meseca, Blizzard je rasteretio kancelarije u Versaju i Hagu a juče je i osoblje u njihovim predstavništvima u azijsko-pacifičkoj regiji dobilo loše vesti. Viškom se smatraju radnici koji rade u marketing, odnosima sa javnošću, izdavačkom, prevodilačkom i sektoru koji brine o potrošačima.

Izvor je takođe saopštio da Blizzard planira sve svoje usluge, koje ne pripadaju razvojnom odseku, da u potpunisti autsorsuje. On je još dodao, da misli da jedan deo Activisiona ne veruje da treba održavati i upravljati odnosima sa obožavaocima. Kompanija misli da se njihove igre same prodaju i po njegovim rečima rađe bi dali nekoliko miliona Bejons da tvituje o Call of Duty-u, nego da zapravo zaposle kvalitetne radnike.

Nastala situacija verovatno ima veze sa ranijom objavom Blizzarda da želi da zaposli dodatnih 2000 radnika u razvojnom sektoru. Izvor je naglasio i da kompanija već neko vreme autsorsuje sve poslove koji imaju veze sa odnosima sa javnošću i brigom o potrošačima.

Predstavnici Blizzarda su našli vremena da izbace zvanični odgovor u vezi sa ovim dešavanjima. Oni su izjavili da planiraju da sve pomenute odseke premeste u centralizovanu kancelariju u Sidneju, a i da istražuju kako bi najbolje mogli da integrišu svoje mogućnosti u poslovanje kako bi ostali efikasni i konkurentni u azijsko-pacifičkom regionu. Dodali su i da je glavni prioritet u ovoj situaciji podrška zaposlenima kroz tranziciju i da se radi o odprilike 30 radnika.

The post Activision Blizzard izgleda nastavlja sa otpuštanjima appeared first on PLAY!.

Original Article