AAA igre – Previsoki standardi grafike i dugo čekanje na nove naslove

0
54
aaa-igre-–-previsoki-standardi-grafike-i-dugo-cekanje-na-nove-naslove

AAA gejming se našao u situaciji gde većina developera može da lansira samo dva velika naslova u jednoj generaciji konzola. Ovo je razočaralo neke fanove, ali većina njih je svojim očekivanjima dovela developere u ćošak.

Jedan developer koji je radio na naslovima kao što je Baldur’s Gate 2 nedavno je elaborirao o ovoj temi. On je objasnio da je tražnja fanova za hiper-realističnom grafikom jedan od razloga što developeri moraju da provedu godine i godine na svakom novom AAA izdanju.

Mark Darrah ima bogato iskustvo u industriji i radio je na igrama poput Dragon Age 2, Dragon Age Inquisition i Baldur’s Gate 2. On je nedavno napravio masivan video, ulazeći u temu predugačkog razvoja AAA igara.

Mark Darrah je objasnio da većina developera teži ka postizanju hiper-realističnog stila igre, izuzetno visokog nivoa detalja i hiper-proizvodnje po meri igrača, što on naziva kultom smrti od vernosti.

Da bi se postigli takvi ciljevi, razvoj igre zahteva mnogo više vremena nego u prošlosti. Na primer, on opisuje kako moderni developeri pažljivo razmišljaju o malim elementima kao što je kretanje kose.

U prošlosti ovo ne bi bio velik problem, jer su se developeri oslanjali na kapu za kosu kao najjednostavnije rešenje.

“Ove stvari, iako ne pomognu da se napravi večna igra, ipak traže mnogo više vremena.”

Mark Darrah

On je dalje diskutovao o tome kako industrija zapaža otpor od gejmera kada developeri pokušaju da ponovo koriste iste resurse u nastavcima. Međutim, kada se igre oslanjaju na potpuno nove resurse, stvaranje nastavaka može da potraje mnogo duže.

Drugi developeri su u prošlosti dali slična zapažanja. Nije tajna da AAA gejming ide ka zabrinjavajućoj budućnosti, bilo zbog razbuktale veličine novih izdanja ili zbog besramnih budžeta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More