A Total War Saga: Troy Mythos

0
296

Total War Saga: Troy-Mythos, koju je razvio Creative Assembly i objavio Sega, predstavlјa masovnu ekspanziju na prošlogodišnji A Total War Saga: Troy. Nudeći potpuno novi pogled na Ilijadinu decenijsku opsadu Troje, Mythos zaronja pravo u veće entitete Homerove epopeje od života, oživevši Ahileja, Hektora, Paris-a i Helenu tokom rata za Troju. Razbijajući se od poluistorijske prirode osnovne igre, Mythos uvodi mnoštvo čudovišta, herojskih jedinica, magije i mitskih zadataka kako bi igrači bili zauzeti dok se spremaju da zaštite ili opustoše legendarni grad. Za lјubitelјe drugih fantastičnih bitaka Creative Assembly u seriji Warhammer, Mythos donosi svu taktičku dubinu tih igara na sunčane obale Egejskog mora.

Troy-Mythos je strateška igra sa taktičkim bitkama u realnom vremenu. To znači da igrači dele njihovo vreme između upravlјanjanjihovim rastućim carstvom i komandovanja vojskom na bojnom polјu. Obe strane Total War Sage: Troy zahtevaju dobro donošenje strateških odluka i pravilno taktičko planiranje. Troy-Mythos, budući da je to „Saga“ igra, sužava fokus kako bi pripovedanje bilo usmereno samo na jednu kampanju. Nekim igračima će uski fokus biti manje zanimlјiv od raširenih epova drugih Total War igara, mada postoji mnogo zabavnih igara sa postavkama iz bronzanog doba. Srećom, Mythos čini čuda dodajući ne samo raznovrsnije jedinice kako bi povećao raznolikost, već i dodavanje različitih vrsta jedinica u strateški miks.

Total War Saga 1Ta raznolikost, glavna prodajna tačka Mythosa, stoji pod lupom produžene igre. Ograničavanje igrača na mediteranske ratnike iz bronzanog doba nadoknađuje se uklјučivanjem gigantskih jedinica, letećih jedinica, jedinica za čarobno bacanje i posebnih verzija standardnih jedinica sa različitim sposobnostima i moćima. Total War: Warhammer, jedna od Warhammer igara ne povređuje brend, bila je prva koji će dodati tu taktičko dubinu, ali Mythos tka čudovišta u šire strategije. Najveća čudovišta moraju da se love kroz zadatke u kojima će igrači organizovati i opremiti ekspedicije, izabrati koja čudovišta će pratiti i značajno promeniti način igre na osnovu njihovih odluka. Zidovi štita i bokovi su, naravno, zanimlјivi taktički izbori, ali sada morate da radite na trećoj dimenziji leta, odmerite prednosti i nedostatke anti-velikih jedinica i smislite kako je najbolјe da bacite lekovite čarolije korisnika Hydra Cult-a da bi stvari zadržali zanimlјivim duže.

Total War Saga 2Na strateškom sloju, A Total War Saga: Troy je dodao neke zanimlјive mehanike koje bi mogle da budu bolјe implementirane dodacima u Mythos-u. Kupovina herojskih zadataka ima smisla dok igrači nastoje da njihovih frakcijskih herojska učine vrednim angažovanja cele vojske. Diplomacija i trgovina, spona za neke fanove u drugim člancima, ovde funkcionišu relativno dobro s obzirom na dinamiku Trojanskog rata. Savezništvo sa rođacima ima smisla i ostvarivo je uz malo muke, dok trgovina, izbegavajući zlato za ekonomiju zasnovanu na resursima, izgleda da manje oporezuje AI. Igrači bi ipak trebali da budu spremni da odgovore na mnoge zahteve za trgovinu od saveznika.

Vizuelno, Mythos zaista pojačava sjaj osnovne igre Troy. Nove i Reimagined jedinice izgledaju jednako dobro kao i bilo šta u otkrivenim snimcima za Total War: Warhammer 3, i već prepoznatlјiv stil Troje je utoliko interesantan sa uklјučivanjem masivnih spomenika na strateškoj mapi i malim detalјima tokom bitke. Nemojte da se iznenadite kad vidite kako ogromno morsko čudovište probija površinu dok se borite duž obale. Što se igranja tiče, kada igrači pređu osnovne jedinice, formacije postaju vizuelno lako prepoznatlјive.

Mnogo više od blistave nadogradnje i uklјučivanja mitskih jedinica, Mythos udahnjuje novi život u A Total War Saga: Troy, dajući mu priliku da dopre do igrača koji su možda bili odbijeni zbog istorijske nijanse i užeg fokusa osnovne igre. Ovde čudovišta i legende služe da bitke učine zanimlјivijima, kampanje dinamičnijima i, naravno, rat zabavnijim. Vodeći Ajax-a u duelu protiv Hectora dok se Grifoni bore protiv Hydra-e je moderan Total War u njegovom najbolјem izdanju.

A Total War Saga: Troy Mythos was last modified: 28 septembra, 2021 by Nemanja Ristic

The post A Total War Saga: Troy Mythos appeared first on ITNetwork.

Original Article