A Plague Tale: Innocence

0
326

Lako jedna od najbolјih igara u 2019. godini i napor koji se gotovo ne uklapa u stil svevremenih sjajnih stelt igara onoliko koliko treba, A Plague Tale: Innocence napokon je iskoračio na Sony-ev strašnu konzolu nove generacije.

Već lepo stvoren napor koji je iz svake digitalne pore izbacio tehnički napredak i stilsko bogatstvo na način koji bi izgledao nadmašio ograničenja skromnog PS4, A Plague Tale: Innocenceov debi na PS5 dokaz je da uprkos tako zastrašujuće visokoj lestvici, programeri Asobo Studio imaju neke apsolutne tehničke čarobnjaka u njihovim redovima. Kao takav, s obzirom na to da smo već recenzovali PS4 original, ovaj recenzija će se u velikoj meri fokusirati na tehnička pobolјšanja koja donosi PS5 verzija A Plague Tale: Innocence.

Tehnička prezentacija originala za PS4 bila je toliko robusna i oku prijatna da je na PS5, A Plague Tale: Innocence zaista morao da učini još više kako bi impresionirao ono što smo već videli. I upravo su to učinili programeri Asobo Studio.

Vizuelno ekstravagantni i vrlo ambiciozni napor, A Plague Tale: Innocence bio je zaklјučan na 30 sličica u sekundi i rezoluciji 1080p na PS4 verziji igre – i dalјe nešto podlo, s obzirom na visoki kalibar imovine, senki, osvetlјenja i mala stvar renderovanja oko 5.000 pacova na ekranu u bilo kom trenutku.

InnocenceNa PS5 obrnuto, i rezolucija i brzina kadrova vide pobolјšanje koje zaista može da se opiše samo kao transformativno. Što se tiče prvog, A Plague Tale: Innocence se sada prikazuje u dinamičkoj 4K rezoluciji sa osnovnom izvornom rezolucijom od 2560 × 1440 za samu igru i 3840 × 2160 za korisnički interfejs, što za rezultat ima mnogo oštriju i jasniju prezentaciju koja zaista donosi izuzetan nivo mračnih detalјa koji se prosipaju iz svake scene.

InnocenceKao i kod drugih nadogradnji postojećih PS4 naslova za PS5, to je udvostručavanje broja kadrova koji se verovatno pokazuje kao najveća blagodat. Pojašnjavajući tečno glatkih 60 kadrova u sekundi, ne samo da A Plague Tale: Innocence izgleda očigledno bolјe od njenog prethodnika, već se i što je važnije igra bolje takođe, a protagonisti Amicia i Hugo reaguju na komande igrača mnogo brže nego ranije. Jednostavno, ovo je najbolјe što je A Plague Tale: Innocence ikada izgledala ili se igrala i to je navodno razlog za puno slavlјa.

InnocenceJoš jedno pobolјšanje koje donosi PS5 verzija A Plague Tale: Innocence je potpuno nova 3D audio implementacija. Iako suptilnija od vizuelnih pobolјšanja, osvežena audio podrška koja postoji u ovoj novoj verziji A Plague Tale: Innocence još više podvlači beskrajnu jezu njenog evokativnog okruženja, jer sve, od snebivanja glodara do pažlјivo odmerenih koraka upozorenog stražara dolazi sa novom jasnoćom i osećajem za mesto.

Taj duboko usidreni strah da pacovi (i zaista oni koji se previjaju od njihovih rojeva) imaju srećno staro žvakanje obilne količine lјudskog mesa i iznutrica, onaj je koji je živeo bez najamnina u umu gotovo svakog ko ih je ikada video iz stvarnog života ili je pročitao roman James Herbert-a.

U A Plague Tale: Innocence, ta pretpostavka je odvedena mnogo koraka dalјe, uvlačeći igrače u cipele para prvobitno ranjivih rođaka koji pronalaze hrabrost da pobegnu od ovog zastrašujućeg scenarija, prateći ih dok putuju Francuskom u mračnom veku, boreći se sa mnoštvom čudovišta koja imaju dve noge, kao i četiri u stelt odiseji koja ostaje jednako neverovatno sveža i uverlјiva sada 2021. kao i 2019.

Uprkos tome što A Plague Tale: Innocencekoja koristi brojne poznate mehanike igranja, uočene u drugim stelt žanrovskim cenama, zaista je postavka koja tačno odvaja magnumski opus Asobo tima od bilo kog žanrovskog stabilnog partnera i na PS5, privlačnost A plague Tale: Innocence nije ni najmanje zatamnjen, već umesto toga za rezultat ima jednu od najbolјih horor igara na PS4, koja je prevedena u jednu od najbolјih horor igara na PS5.

A Plague Tale: Innocence was last modified: 2 septembra, 2021 by Nemanja Ristic

The post A Plague Tale: Innocence appeared first on ITNetwork.

Original Article