70mai M300 – kamera za snimanje vožnje za 50 eura

0
192

Nabavio sam si jednu od jeftinijih kamera za snimanje vožnje pa sam snimio i kratak video da vidite kako radi i kakva je kvaliteta snimke. Riječ je o modelu 70mai Dash Cam M300 koja trenutno na Aliexpress-u košta oko 47 eura s poštarinom za Hrvatsku:

Pretplatite se na moj Youtube kanal – besplatno je: https://goo.gl/iMnXte, pratite me i na Facebook-u: https://www.facebook.com/bswireless.brodski.stupnik/

S obzirom na cijenu, kvaliteta videa nije loša, vjerujem da će biti dovoljno dobra u slučaju nekakvog udesa. Za snimanje vam je potrebna Micro SD kartica kapaciteta do 128GB – jedna minuta videa zauzima oko 160MB. Kad se kartica popuni, kamera će snimati nove snimke preko starih, tako da se ne može dogoditi da nestane prostora i uvijek ćete na kartici imati samo najnovije snimke.

Kamera automatski započinje snimanje čim dobije napon i automatski se gasi kad izgubi napon (ima malu punjivu bateriju koja ju drži upaljenom oko minutu nakon što izgubi napajanje kako bi završila snimanje). Napaja se preko USB kabela i kod mene sam ju ukopčao baš u USB utor kojeg imam u automobilu i koji se gasi kad izvadim ključ. S kamerom dođe USB adapter za upaljač utičnicu, ali ta utičnica je kod mene pod naponom i bez kontakta što znači da bi kamera stalno radila i morao bih ju ručno paliti i gasiti. Za gašenje u tom slučaju ima opcija da se ugasi ako senzor u kameri pokaže da se auto ne pomiče određeno vrijeme, ali paliti bi ju morali i dalje ručno. Za takve slučajeve se može dokupiti poseban kabel kojim se kamera spaja na osigurače u automobilu preko kojih dobije signal da je auto ugašen ili upaljen. Taj kabel se zove 70mai Hardware Kit i možete ga naručiti zajedno s kamerom.

Original Article