7 Years From Now

0
44

Nije uvek lako preći sa mobilne na tradicionalnije platforme, ili obrnuto. Dok je Fallout Shelter pronašao dom na iOS-u i Android-u pre nego što je naglo skočio na PC i konzole, isto ne može da se kaže za Bethesde kolegu, The Elder Scrolls: Blades. Najnovija igra za pokušaj ove tranzicije je 7 Years From Now od programera Hiraya-Space.

7 Years From Now delić je životne narativne avanturističke igre o mladiću koji se vraća u mesto u kojem je odrastao. Međutim, postoje tajne koje treba otkriti, zavere koje treba razotkriti i izgublјene veze koje treba otkriti. Početno izdanje 2017. godine bilo je veliki uspeh za Android i iOS uređaje, osvajanje nagrada i sticanje miliona preuzimanja, a sada je dostupno za PC i Nintendo Switch.

Narativne igre često imaju centralnu udicu da uklјuče igrače, a 7 Years From Now koristi amneziju kao početnu zamisao. Glavni lik Haruto je usvojen i ne može da se seti ničega iz njegovog života pre sedam godina. Sve što ima je sećanje na obećanje mladoj devojci da će se ponovo sresti za sedam godina i njegov povratak u stari dom počinje da vraća još uspomena.

Međutim, predugo se otkriva ne samo ovo obećanje. Grad u kojem se sada nalazi ima tajnu o eksploziji u bolnici i zataškavanju koje se vrti oko lečenja smrtonosne bolesti zvane LMD. Međutim, događa se još nešto: priča o putovanju kroz vreme vezana za međulјudske odnose koji traju generacijama.

7 Years From NowPuno se toga događa u 7 Years From Now i premda neki elementi dobro funkcionišu, posebno njegova emocionalna srž likova, on postaje prilično zamršen. Za svaki impresivan odelјak, poput fantastičnog poglavlјa kasnije u igri koje se upušta u istorijski odnos dva mlada pacijenta na starom odelјenju, postoji još jedan koji postaje previše melodramatičan za udobnost. Iako postoji čvrsta centralna priča, za neke će možda biti previše vijugava, pogotovo što uplete u zamršenost načina rada vremenske petlјe.

GamePlayNe pomaže ni to što 7 Years From Now ima vrlo ograničeno igranje, s tim što igrač u osnovi može da se kreće samo po njegovim izometrijskim mapama i tapkati kroz dijalog. To je zaista više vizuelni roman nego bilo šta drugo, i zaista bi naslovu možda više odgovaralo to što je imao tradicionalnije iskustvo vizuelnog romana od neudobnog vraćanja njegovog otvorenog sveta. Mnogo je na šinama uprkos njegovoj prividnoj slobodi.

7 Years From NowOvo takođe dovodi do problema sa kontrolama igre. 7 Years From Now čini se pomalo čudnim i ograničenim njegovim pokretima likova, i ovo je potencijalno sve do mobilnih korena naslova. Na kraju, to je igra iz 2017. za mobilne uređaje, pa će prenos na PC i Switch uvek biti izazov s obzirom na svestranost njenih novih platformi.

Vizuelno, najmanje, 7 Years From Now se izuzetno dobro drži. Nјegova voksel grafika i dalјe ima bezvremenski šarm koji umetnički stil neprestano donosi i svakako ga izdvaja od ostalih vizuelnih izdanja u romanu. Međutim, neki elementi ne funkcionišu tako dobro, kao što su drveće koje više liči na izreze papira nego na deo šireg sveta.

Sve u svemu, 7 Years From Now je miks. Igra se sjajno istakla na mobilnim uređajima jer je bila jedinstveni i osvežavajući naslov na skupu platformi koje još uvek nisu poznate po njenoj narativnoj snazi ili ukupnom kvalitetu. Prilikom prelaska na Svitch i PC, međutim, 7 Years From Now suočava se sa različitim izazovima koje ne može sasvim da prevaziđe, sa njenom pristojnom, ako ne i fantastičnom pričom, sputanom ograničenjima njenog prethodnog oblika.

7 Years From Now was last modified: 16 jula, 2021 by Nemanja Ristic

The post 7 Years From Now appeared first on ITNetwork.

Original Article