51 Worldwide Games

0
481

Nikada nismo shvatali da postoji toliko puno igaraca koje nismo znali kako da igramo. Videli smo kako ih igraju drugi lјudi ili bi ih posmatrali na policama u prodavnici, ali uvek smo pretpostavlјali da su pravila za, recimo, Backgammon, nešto što zahteva posvećeni interes. Ako ništa drugo, 51 Worldwide games otvorila nam je oči kako jednostavno mogu da se opišu neke igre i kako lako mogu da se nauče. To je fantastičan posao štedeći vam užasnuta čitanja uputstva, umesto predstavlјanja kratkog videa pre svake igre o tome kako se igra, upotpunjen komentarima malih plastičnih figurica koje nastanjuju ovaj vredan naslov.

Mogli biste da pomislite da ovakva igra može da prođe sa hvaranjem krivina, ali izgleda iznenađujuće visoko budžetsko. Svaka tabla za igru je sačinjena detalјno, pruža bogatstvo iskustvu koje suparnik kao da fizički igra sa njima. Na primer, jedna igra koju smo igrali u osnovnoj školi je ona koja se ovde zove Dot and Boxes. U osnovi, uzimate izometrički ili mrežasti papir i crtate linije, dobijajući poen za svaku kutiju koju ispunite. Popunite kutiju i dobićete još jedan potez, što može da stvori masovno igranje u kasne sate. U 51 Worldwide Games, ovo je kreirano sa lepim izgledom papirne površine i dve olovke, sa svakom linijom i šlјokicama koji izgledaju i zvuče kao prave olovke. Isto važi i za jahtu (AKA Yahtzee), koja ima zadovolјavajuće bacanje čaša i kockica koje izgledaju dovolјno stvarno da fizika može da ih odrediti (čak i ako nisu). Isto važi za Checkers ili Chess i sve preostale igre. Svaka se rekreira imajući na umu korisničko iskustvo, i svaka je objašnjena na način koji prikazuje osnovna pravila i bilo kakve zaplete koji bi mogli da se primene.

U modu jednog igrača igrate protiv AI računara različitih poteškoća, zarađujete bodove i otklјučavate dodatne vodiče na glavnoj svetskoj kugli. Ovi vodiči su sitne lјudske figurice koje malo govore o tome koje vrste igara vole. Dok igrate, oni će vam takođe pružiti činjenice o igrama i njihovom značaju za njihove zemlјe porekla.51 Worldwide GamesMultiplayer je takođe veoma zabavan i iako nemamo aktivnu pretplatu na Nintendo Online, i dalјe smo mogli da uživamo igrajući protiv našeg partnera u jednom sistemu. Kontrole ekrana osetlјivog na dodir omogućavaju da se lako igrate sa konzolom između dvoje ili možete da svako uzme joy-con i igrate na taj način. Definitivno možemo da vidimo da je to sjajna zabava sa nekoliko lјudi, izmenjujući se igraćom tablom na velikom ekranu, deleći nekoliko pića i smehova.

Napredak se prati na ekranu sa statistikama, koji pokazuje u kojim igrama ste pobedili AI i pod kojim poteškoćama. Tu je i tragač za prikuplјanje sitnica, ali ovde stvarno nema pritiska. Čitavo iskustvo je ležerno i ohrabrujuće za sve što ste raspoloženi da igrate. Svako ko je proveo milion sati u programu Windows Solitaire sa zadovolјstvom će ga videti kao i nekoliko drugih kartaških igara, tradicionalnih i pomalo nepoznatih.

Jedna karakteristika koju nismo bili u stanju da testiramo bio je mozaični mod, za koji su potrebne četiri Switch konzole. U suštini, postavlјate ih zajedno, sa dve na krajevima bočno, i proširuje neke igre na svim ekranima. Možete da odredite i više Switch konzola da biste produžili svirajući klavir iz igre. Pretpostavlјamo da je ovo cool funkcija, ali ne možemo da zamislimo vreme kada bi na jednom mestu imali četiri Switch-a. Imamo samo jednog prijatelјa koji je vlasnik Switch-a, pa osim ako ne pozovemo neke strance koji su vlasnici Switch-a, mislimo da će ova funkcija morati da sedne na zanimlјivu, ali nepraktičnu gomilu.

Za nas, pravi trijumf ovog naslova jeste kako tako lako skreću vašu pažnju igre za koje ili niste znali da postoje ili o kojima ste znali, ali jednostavno nisu imali vremena da ih istražite. AI je prilično dobar protivnik ako više volite solo igranje i definitivno smo utvrdili da je stopa pobede/gubitka lebdela po sredini, najviše zato što smo učili kroz pokazane nam naše greške.

51 Worldwide Games was last modified: 28 jula, 2021 by Nemanja Ristic

The post 51 Worldwide Games appeared first on ITNetwork.

Original Article