343 Industries će nastaviti rad na Halo franšizi, uprkos nedavnim masovnim otpuštanjima

0
44
343-industries-ce-nastaviti-rad-na-halo-fransizi,-uprkos-nedavnim-masovnim-otpustanjima

Prošle nedelje, Microsoft je najavio planove za otpuštanje 10.000 radnika u svojim različitim preduzećima. Neka od ovih otpuštanja uticala su na studije za razvoj igara u vlasništvu Microsofta, uključujući 343 Industries. Nedugo nakon toga, počele su glasine da 343 više neće razvijati Halo, već da će se studio smanjiti i jednostavno „nadgledati“ franšizu. Kako se ispostavilo, to možda nije istina.

U izjavi objavljenoj ubrzo nakon što su najavljena otpuštanja, šef studija 343 Industries, Pierre Hintze, rekao je: „Halo i Master Chief su tu da ostanu. 343 Industries će nastaviti da razvija Halo sada i u budućnosti, uključujući epske priče, multiplayer i više onoga što Halo čini sjajnim.”

Ova izjava ne isključuje izričito ideju da bi se 343 mogao udružiti sa drugim developerpm kako bi pokušao da udahne novi život Halo-u. Kakvi god planovi bili za budući sadržaj u Halo Infinite verovatno su sada ukinuti ili smanjeni, pošto je studio poslao mnogo talenata koji su izašli napolje. Halo Infinite multiplejer će nastaviti da se razvija, ali možda nećemo videti proširenja kampanje kojima smo se svi nadali.

Zbog izjava o ‘live service’ modelu, velikog ‘desetogodišnjeg plana’ za Halo i drugih tizovanja, postojalo je mnogo nade i očekivanja na Halo Infinite i sada više od godinu dana od objavljivanja, jasno je da Microsoft neće biti u stanju da ostvari ovu viziju. Ipak, Halo još uvek nije mrtva franšiza.

pic.twitter.com/03Xm3a9s59

— Halo (@Halo) January 21, 2023

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More