3 godine zatvora tinejdžeru hakeru

0
254

Graham Ivan Clark, sedamnaestogodišnji haker koji je prošle godine optužen kao vođa grupe koja je stajala iz poznatog Twitter Bitcoin hacka, priznao je krivnju po svih 30 točaka optužnice.

Prema nagodbi koja je uvjetovala priznanje, Clark je pristao na služenje trogodišnje kazne u maloljetničkom zatvoru, čime je izbjegao da mu se sudi kao odrasloj osobi, što ga je moglo koštati 10 godina zatvora.

Clark i njegova dva pomagača uhićeni su u lipnju prošle godine zbog Twitter hacka kojim su "oteli" račune nekih visokoprofilnih osoba, uključujući Baracka Obamu, Joea Bidena, Elona Muska, Billa Gatesa, Kanye Westa i Jeffa Bezosa.

Na njihovim hakiranim profilima objavili su postove u kojima su rekli da žele pokloniti novac zajednici, pa će svaki iznos u bitcoinima koji se uplati u specijalni bitcoin novčanik udvostručiti i vratiti pošiljatelju. Na taj način uspjeli su prevariti brojne ljude koji nisu posumnjali da im Bill Gates i Jeff Bezos žele pokrasti novac, pa su si pribavili kriptovalute u protuvrijednosti od 117.000 dolara.

Clarku ovo nije prvi slučaj krađe bitcoina, jer je još 2019. godine optužen za pljačku jednog tehnološkog investitora, no nije uhićen jer je bio maloljetnik i oštećeniku je odmah vratio kriptovalute.

Original Article