2K Games hakovan, zvanična podrška šalje mejlove sa virusom

0
54

Take-Two ima tešku nedelju. Jedan Neko je već uspeo da se uvuče u Rockstar-ovu mrežu, što je dovelo do masovnog curenja detalja i snimaka iz GTA 6. Sada, jedna od drugih podružnica kompanije Take-Two, 2K Games, ima sopstvenih bezbednosnih problema. Neko je uspeo da pristupi platformi za podršku kompanije, što im je omogućilo da pošalju virus korisnicima koji ništa ne sumnjaju.

U poruci objavljenoj sinoć, 2K Support je potvrdio da je neovlašćena treća strana uspela da dobije pristup svojoj platformi za pomoć, koja se koristi za organizovanje karata i zahteva korisnika. Nakon što je dobila pristup, ova osoba je poslala zvanične e-poruke za 2K podršku korisnicima, govoreći im da preuzmu pokretač 2K igara. Naravno, ovo nije pravi program, već je prerušen virus koji krade informacije.

Pošto je link do ovog lukavog malvera poslat putem zvanične e-pošte 2K podrške, verovatno je da su mnogi korisnici preuzeli program i nesvesno dozvolili hakerski pristup svom sistemu. Kako je izvestio Bleeping Computer, lanser fajl posebno cilja na stvari kao što su FileZilla, Discord, Steam, veb pretraživače i još mnogo toga, sve u pokušaju da ukradu akreditive i informacije za prijavu.

Dotični zlonamerni softver je poznat kao RedLine i u potpunosti je usmeren na krađu podataka, od istorije pregledača i kolačića, do informacija o kreditnoj kartici, VPN akreditiva, kriptovaluta i još mnogo toga. Ostaje da se vidi da li je ovaj napad povezan sa nedavnim napadom na Rockstar Games ili ne.

Ako ste nedavno poslali tiket za podršku 2K Games-u i primili e-poštu u kojoj vam se kaže da preuzmete 2K Launcher, nemojte slediti ta uputstva. Svako ko je stavio malver na svoj računar moraće da skenira virus i da ga ukloni.

Hey folks, please read an important message from our Customer Support team. Thank you. pic.twitter.com/yKI18eL7mY

— 2K Support (@2KSupport) September 20, 2022

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required

Email Address *

The post 2K Games hakovan, zvanična podrška šalje mejlove sa virusom appeared first on PLAY!.

Original Article