11 studija navodno radi na 4K igrama za novi Switch model, Nintendo tvrdi da toga nema

0
403

Tokom oktobra u ponudu stiže još jedan model Nintendo Switch konzole, zvani OLED pošto sa sobom donosi novi ekran sa 7 inča dijagonalom i sitnim izmenama.

Iako je osveženje, fanovi nisu oduševljeni najavom ovog modela pošto svi očekuju Switch sa jačim performansama u odnosu na prvobitnu verziju. Ipak, ne treba ugasiti nadu, pošto se na moćnijem modelu konzole radi.

Prema izveštaju portala Bloomberg, najmanje 11 kompanija ima softver koji je pružio Nintendo i služi razvoju igara u 4K rezoluciji za Switch konzolu. U izveštaju se spominje da će novi model biti nazvan Switch Pro i da je planiran za kraj 2022. godine. Detalje o ovom otkrili su zaposleni u 11 studija.

Zanimljivo, i zapravo neočekivano, Nintendo je javno opovrgao ove glasine, i rekao da se radi o netačnim pisanjima. Nintendo je objavio kako je trenutno jedini model u pripremi ovaj sa početka vesti, OLED, i da se ne radi na nijednom drugom.

4K Switch konzola bi bila stvarno jaka stvar, i dobar odgovor na nadolazeći Steam Deck, ali ćemo morati da sačekamo kako bi videli šta je zapravo istina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required

Email Address *

The post 11 studija navodno radi na 4K igrama za novi Switch model, Nintendo tvrdi da toga nema appeared first on PLAY!.

Original Article