10 igara na koje treba paziti ove jeseni

0
223

Svi smo izdržali karantine i duže vremenske periode u našim domovima, a pri tome je naš red igara verovatno znatno opao. Naravno, uvek je potrebno dodati još igara u red, mnogi veliki AAA naslovi bi trebalo da se pojave kasnije ove godine.
I iako je ova godina mogla da izgleda pomalo neizvesno za razvoj video igara, s obzirom na sva kašnjenja, postoji mnogo razloga za uzbuđenje. Zapravo, do kraja jeseni svi bismo trebali da imamo više igara na našim sve većim listama za igre koje moraju da se igraju. Pa na koje treba paziti? Evo 10 najiščekivanijih igara na jesen 2021. i da, na ovoj listi ima po nečega za svakoga.

Metroid Dread (8. oktobar 2021)
Osmi oktobar obeležava divan povratak Samus Aran-a, izuzetno popularnog međugalaktičkog lovca na glave, u Metroid Dread-u. Ovaj potpuno novi naslov nastavlјa priču iz Metroid Fusion-a – ako se sećate, to je bilo pre 19 godina! Metroid Dread se vraća njegovim korenima za platformiranje i istraživanje, a sve sa grafikom visoke definicije. Zabavite se boreći se protiv novih vanzemalјskih i mehaničkih neprijatelјa na planeti ZDR sa nekim starim i nekim različitim i nepoznatim sposobnostima. Metroid Dread će biti apsolutni usisivač vremena, mesto gde ćete možda morati da izađete na svež vazduh, obučete novu odeću i bindžujete tokom celog vikenda. Dođavola, možda biste čak želeli da rezervišete sledeću nedelјu odmora na poslu!

Far Cry 6 (7. oktobar 2021)
Far Cry je jedna od najzabavnijih i najraznovrsnijih franšiza na tržištu; svakako je ekscentričan i uzbudlјiv, a ipak nijedan pre Far Cry 6 nije izgledao tako fantastično. Fanovi i novajlije u ovoj seriji čeka pravi užitak, a neki od njih su neverovatne predstave Giancarlo Esposito-a i Troy Baker-a. Jedva čekamo da vidimo priču kako se razvija jer smo nakon prvog trejlera bio navučeni. I svaki trejler od tada nas još više unestrplјuje zbog objavlјivanja ovog oktobra. Ne znamo za vas, ali svakako smo spremni da uskočimo i otkrijemo sve što Ubisoft nudi. Vidimo se svi na Kubi!

Battlefield 2042 (22. oktobar 2021)
Prošlo je dve i po godine od objavlјivanja Battlefield V i iako je tamo ostalo još dosta života, znamo da ne možemo da budemo jedini koje svrbi za novim. Kao i njegov prethodnik, Battlefield 2042 izgleda apsolutno zapanjujuće. Upadlјiv je, šaren i baš kako bi trebao da bude, potpuno realan. DICE je takođe povećao uloge, sa većim bitkama nego ikada ranije – tačnije 128 igrača – koji su se sukobili u bliskoj budućnosti u kojoj je došlo do brojnih promena u životnoj sredini. Ono što je još bolјe je to što igra i dalјe izgleda podjednako mahnito kao i uvek. I kao da to nije očigledno, bolјe je da se prikopčamo i pripremimo da nas raznese sve oružje i vozila dodata u arsenal. Nema sumnje da je Battlefield 2042 vrlo solidan kandidat za najbolјeg u klasi ove godine.

Halo Infinite (praznici 2021)
Naravno, to je ako Halo Infinite prvo ne pobedi na vrhu te liste. Prošlo je skoro 6 dugih godina otkako su fanovi odigrali novi naslov franšize, pa čak i duže od one za kojom je vredelo poludeti. Slobodno se raspravlјajte sa nama oko ovoga, ali Halo 5: Guardians jednostavno nisu bili dobri. Sada Halo Infinite ima priliku da ponovo osvoji sve i prokleti nek su 343 Industries koji se trude da vide da se to dogodi. Fanovi imaju mnogo razloga za zadovolјstvo, sa novim i izazovnim mapama, ping sistemom, novom veštačkom inteligencijom koja će zameniti Cortana-u (iako će nam nedostajati) i, naravno, Master Chief -om na čelu. Microsoft je podstaknuo sve dobre vibracije, čak i više, kada su najavili da će multiplayer biti potpuno besplatan za sve. Ako vas to ne uzbuđuje, zaista nismo sigurni šta će.

Horizon Forbidden West (2021)
Horizon Zero Dawn je definitivno jedan od najbolјih naslova ikada napravlјenih za PlayStation. Brzo je stigao do vrha najbolјih igara ikada koji je krasio PS4 i uprkos tome što je star nekoliko godina, takođe je doživeo veliki uspeh sa izlaskom na PC. Naravno da je najavlјen nastavak, i sada se Horizon Forbidden West nalazi nadomak. Planirano je da se pojavi kasnije ove godine, iako nema datuma, verovatno će izaći pre praznika ove godine. Guerilla Games će nas odvesti u potpuno novu emocionalnu i sveobuhvatnu avanturu sa Aloy, u potpuno novom okruženju, suočavajući se sa nekim zastrašujućim novim predatorima. Možemo da očekujemo da će Horizon Forbidden West biti grafičko remek-delo, napravlјeno na sledećem nivou sa PS5. DualSense kontroler takođe apsolutno menja igru. Možemo samo da zamislimo kako ćemo se osećati zarez i pustiti strelu sa Aloy-inim lukom. Ako ovo već nije na vašoj listi, trebalo bida bude.

The Dark Pictures Anthology: House of Ashes (22. oktobar 2021)
Od kreatora Until Dawn dolazi zanimlјiva i impresivna serija: The Dark Pictures Anthology. House of Ashes je treći od osam planiranih naslova i trebao bi da bude podjednako impresivan i zastrašujući kao i prva dva u seriji. Grafički je impresivan, ima snažan i ubedlјiv sastav vojnih likova i imaće vas (i vaše prijatelјe) na ivici vašeg sedišta. Trebaće vam brzo razmišlјanje da biste pokušali da održite igrače u životu. Oh, to je zastrašujuće i tako dobro izvedeno. Ako ste tražili fantastičnu horor seriju u koju ćete uroniti zube, ona je ta.

Pokémon Brilliant Diamond / Pokémon Shining Pearl (19. novembar 2021)
Pokemon franšiza je nesumnjivo jedna od najvećih na svetu. Od prvih igara, Pokemon Red and Green, objavlјenih 1996. godine, skinuti su kao Team Rocket. Milenijumci svuda beže od stvarnosti sa velikom dozom nostalgije i Gen Z počinje njihova putovanja da postane najveći majstor Pokemon-a svih vremena. Avanture u regionu Sinnoh, Pokemon Brilliant Diamond i Pokemon Shining Pearl prepravlјene su za Switch, prethodno objavlјen za Nintendo DS 2006. godine, i sigurno će biti zabavni. Posebno sa grafičkim dodacima do već slatkog umetničkog izgleda i sposobnošću da se igrate sa minusima, što će sigurno biti lep dodir. Možete li da ih sve ulovite? Saznaćete za samo nekoliko meseci!

Stray (Napomena urednika: ODLOŽENO DO 2022. GODINE)
Nije tajna da smo veliki lјubitelјi mačaka, samo pogledajte našu biografiju, ali ono što me iznenađuje i oduševlјava je koliko se drugih lјudi raduje izlasku Stray-a. Spremni za objavu ovog oktobra igrači moraju da pomognu izgublјenoj mački lutalici da pronađe put do kuće. Ova avantura mačaka u trećem licu ne samo da je slatka od indie programera Blue Twelve Studio, već je i svetla i šarena dok vas vodi ulicama raspadajućeg cyber-grada. Gledajte svet očima mačke i uz pomoć njenog pratioca droida, B12. Bilo da samo tražite novu avanturu ili vas zanima kako lutalica preživlјava na ulici, ovo je savršen naslov. Ako ste lјubitelј životinja ili mačaka, ovo je zaista nezamislivo.

WWE 2K22 (Treći kvartal/Četvrti kvartal 2021)
Prošle godine 2K Games nije objavio novi WWE naslov, propustivši njegovo prvo godišnje izdanje u godinama, nakon kritika koje su dobili s objavlјivanjem WWE 2K20. Sa tom godinom između mnogi se nadaju da je franšiza jača nego ikada. Mi se svakako nadamo tome. Iako nije objavlјeno mnogo detalјa od najave igre, sigurno će biti nekih potrebnih ažuriranja u WWE 2K22; igranje će biti glatkije, rvanje će biti prijatnije, a celokupno iskustvo sigurno će biti bolјe od poslednjih nekoliko naslova, zar ne? Držimo palčeve sa lјubitelјima rvanja širom sveta da mogu da se raduju dolasku u trećem/četvrtom kvartalu ove godine sa snažnim izdanjem WWE igre.

The Artful Escape (2021)
Ako ste videli trejler za The Artful Escape, tačno znate zašto je dospeo na listu. Artful Escape priča priču o Francis Vendetti-u, tinejdžerskom čudu od gitare, koji počinje njegovo višedimenzionalno putovanje ka stvaranju njegove scenske ličnosti. Ne samo da izgleda fantastično, već je ovaj muzički 2D avanturistički platformer super kreativan i psihodeličan, inspiriran od strane Kentucky Route Zero-a. Ako vam ovo ne daje nadu, ne možemo ništa drugo da vam kažemo.

Počasno spominjanje: Marvel’s Guardians of the Galaxy (26. oktobar 2021)
Ovo nas je sve iznenadilo na E3 ove godine i svakako treba da pripazi. Držimo palčeve, ovo je poslastica za koju se svi nadamo da će to biti.
Vredi napomenuti da nemaju sve igre koje su došle na ovu listu određeni datum ili mesec objavlјivanja, međutim, smatra se da se sve one bez njih pridružuju redovima pre kraja 2021.

10 igara na koje treba paziti ove jeseni was last modified: 12 avgusta, 2021 by Nemanja Ristic

The post 10 igara na koje treba paziti ove jeseni appeared first on ITNetwork.

Original Article